Насловна Политика Вучуровић: Вријеме је да српски народ заштити своје интересе

Вучуровић: Вријеме је да српски народ заштити своје интересе

14
ПОДИЈЕЛИ

Нова српска демократија учествоваће у изради декларације о опстанку српског народа, коју ће припремити Србија и Република Српска.

Декларација би требало да буде готова до краја новембра и у њој ће, како је казао предсједник Републике Српске Милорад Додик, бити наведене све активности које треба спровести да би се одржала српска нација, повећао њен државни капацитет и заштитиле све српске заједнице.

Посланик Нове, Јован Вучуровић казао је за “Вијести” да та партија поздравља сваку иницијативу која иде у правцу обједињавања и сарадње унутар српског народа.

Нашу подршку има и Декларација која се припрема, ми ћемо учествовати у њеној изради, даћемо своје конкретне предлоге и сугестије, и то не само о положају Срба, него и културном и другим облицима обједињавања Срба са свих српских простора. Ми, Срби из Црне Горе, припадамо великом народу, који је дужан да размишља у неким већим и ширим категоријама, и да заузме такву позицију, која, наравно, неће угрожавати никог другог”, рекао је Вучуровић.

Декларацију је најавио и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, након састанка  Александра Вучића са Србима из региона, наводећи да то неће бити само декларација, већ и нека врста програмског документа.

Вучуровић тврди да је важно реално сагледати гдје су у прошлости биле слабости Срба.

Само оно што нам се десило у претходних 25 година нас обавезује да радимо и дјелујемо заједно, и да се као једно биће појављујемо тамо гдје се евидентирају проблеми нашег народа”, казао је Вучуровић.

Коментаришући тврдње Додика да се у Црној Гори дешава „идентитески геноцид“ над Србима, Вучуровић каже да је предсједник РС прецизно скенирао положај Срба у Црној Гори.

Наш народ, црква, култура, идентитет су директно угрожени и изложени дискриминацији. Али ми смо показали жилавост и нећемо дозволити да нас било ко насилно асимилује”, каже Вучуровић.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Vucurovicu, tebe izuzimam i jos par časnih predstavnika Nove..Medjutim , ako prava Srba u CG budu stitili ovi koji su dosad , ostasmo mi roblje ka do sad.Dosta su stitili Mandic , Labudovic, Djukanovic, Radunovic i ostala klika.Bave se svacim drugim a ne rpavima srba.Pitanja jezika, zaposljenja, kulture itd su stavii na 7 ,8 , i 9 mjesto po njihovom priznanju.Bore se gospoda Mandic i ostali za demorkatizaciju Crne Gore.Bas me briga za demokratizaciju kad se za nju ne bori 80% naroda.Dajd a se borimo za sebe kao nacionalna manjina i nesto bi izborili.Ovako, ni tmao ni ovamo.Propadosmo.

  • 0
   0

   Cijenimo te i mi Vucurovicu,ali cijenimo i ostatak rukovodstva NSD i dok vode partiju kako treba i drze je na vrlo pristojnim procentima imaju nasu punu podrsku.

  • 0
   0

   Елементарно.

   Оканимо се поправљаља Црне Горе.Такво шта није могуће.Историјски,ЦГ се са мојковачком епопејом преселила у читанке и тамо треба да остане.Или неко мисли да наши преци на овом простори нису имали појма шта раде.Не,они су савршено добро знали у шта НДЦГ може једино да се претвори и зато су је и укинули. Из истих тих разлога демократизација ЦГ је данас немогућа мисија из простог разлога што је њена суштина антисрпска и јер у овом облику може да опстане искључиво негирањем права Срба и њиховим културним и биолошким затирањем.

   Коме то није јасно,жалим случај.

   Срби,свога посла!

   • 0
    0

    Brate srbine, rijetko komentarises ali dosta kvalitetno. I u vecini se slazem sa tvojim komentarima i pravcem razmisljanja. Ali sam misljenja da crnu goru ne treba ukidat i da ostane samo u citankama. Jer vjekovna borba, maltene neprestana i sloboda i ne pokornost obavezuju. Ja prizeljkujem srbsko jedinstvo, drzavno i svakakvo pod imenom srbija kako drukce, al u toj drzavi vidim crnu goru kao regiju, pokrajnu, republiku sta god. Jer kakvo bi to srbstvo bilo koje ne postuje sve ono sto je crna gora bila.

   • 0
    0

    aoo braco srbi, fino vam je josip broz mozak poloka. Crna Gora je kruna srpstva. Ako pljujes po njoj onda si pljunuo i cjelokupno srbstvo. Kakvo bi bilo srbstvo bez slobodarske srpske Crne Gore?? Ja se Crne Gore ne odricem, niti je poklanjam titogorcima. Ova nato kolonija nema nista zajednickog sa Crnom Gorom. No sotona je otac lazi, neka samo laze i stvara haos. Brzo ce stici kletva Svetog Petra Cetinjskog rasrbljenu bandu titoisticku.

 2. 0
  0

  Вријеме је.Нестанућемо.Спремна нам је аутаназија преко овога малог преваранта Алексе Бечића.Морамо некако демаскирати ту индивидуу.Морамо,па нек носи ђаво све.

 3. 0
  0

  Sad se sjetiste kad ste Srbe degradirali i poturali nam Lekice,Medojevice i Krivokapice.Posto nas je kod Vucica predstavljao dukljanski Marko nek u izradi Deklaracije ucestvuje Medo jer ima iskustva oko Ustava.

 4. 0
  0

  Ломпар, Дух самопорицања, стр 194.

  Ако занемаримо околности да је 12.5.1941.г., у ОКУПАЦИОНИМ УСЛОВИМА, ПОЧЕЛО ШТАМПАЊЕ ИТАЛИЈАНСКО-ЦРНОГОРСКОГ РЕЧНИКА, који би требало да омогући сазнање о томе „како се говори, чита и пише италијански и црногорски“ (ЗЕТА,бр.20.,12.5.1941.), онда политичко порекло цг језика можемо потражити у титоистичком стању јавне свести, које је репрезентативно огласио врховни хр комуниста Владимир Бакарић…

  Бакарић: До сада смо сви ми знали да Црногорци говоре српски, међутим, показује се да говоре црногорски. (Самоуправљање..Марксистичка мисао,Бгд,1-78,1978,184.)

  Када је Србима у Хрватској уставно наметнуто да говоре хрватским књижевним језиком, ОДЈЕДНОМ ЈЕ ИСКРСЛА СВИЈЕСТ О ЦГ ЈЕЗИКУ… То је генеза политичког става о цг језику.

  +++

  195. председник Србије: што се тиче Србије, сви који говоре цг језиком имају права да уче тај језик и да га уче у школама.

  Председник Србије, дакле, штити право непостојећег цг јеуика у Србији, све до његовог озваничења у Малом Иђошу, АЛИ НИШТА НЕ ЧИНИ ДА СЕ ОСТВАРИ ПРАВО НА УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ЦГ, у ситуацији када број Срба у ЦГ неупоредиво премаша број Цгца у Србији и у ситуацији када се највећи број грађана ЦГ на попису ст 2011.г. изјаснило ДА ГОВОРИ СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ. Универзална права, дакле ДЕКЛАРАТИВНО ВАЖЕ за све људе, али ПРАКТИЧНО не обухватају српски народ и његов језик. То је титоистичка традиција српске државне политике. Да ли је онда чудно што нам је са те адресе наметнута резолуција о Сребреници?… Све се то догађа због тога што смо се ПОТПУНО ПРЕДАЛИ ПРОЦЕСИМА ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ… Сва та питања су код нас ТАБУИЗИРАНА. Суочени смо са ОДНАРОЂАВАЊЕМ: уз мук српске интелектуалне и политичке елите…То није први пут у нас…

  • 0
   0

   Prije bi reka da ste vi tkz „crnogorska/titogorska“ nacija saka jada. Ne zaboravi ko vas je stvorio, josip broz, veliki crnogorac! Ima li vas 100,000?????

 5. 0
  0

  Bolje ista nego nista, bolje ikad nego nikad, bolje ista nego nista.
  Ali nemojmo se pravit ludi i bez pameti. Svi smo svjedoci i dokazi su svuda oko nas kako se brinulo za srpstvo do sad.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here