Насловна Политика Вучуровић: Откази Војводићке Србима умјетничка област за коју нема диплому

Вучуровић: Откази Војводићке Србима умјетничка област за коју нема диплому

3
ПОДИЈЕЛИ

Након што је Инспекција рада утврдила да ректорка Радмила Војводић, тиме што је дала отказе појединим професорима Универзитета Црне Горе, крши неколико закона, поставља се, још једном, логично питање шта треба урадити да се појединци приволе да поштују закон, саопштио је Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије.

Jovan Vucurovic 03

„Познато нам је да ректорка припада најужем кругу око шефа ДПС-а Мила Ђукановића и да из те чињенице ,,црпи“ ту моћ да не мора да поштује законе, али нас то не спречава да упозоримо на неколико детаља. Наиме, ректорка Војводић несумњиво припада екипи која идеолошки обликује ДПС, па иако се ради о групи скромних интелектуалних домета, мора им се признати да истрајавају на екстремизму и да немилице користе све расположиве инструменте да пласирају своје пројекте у које треба уврстити и ове отказе угледним професорима и научницима“, поручио је Вучуровић.

Додаје да  нимало случајно, међу првима, на удару Радмиле Војводић нашао се професор Богољуб Шијаковић, један од најзначајнијих српских интелектуалаца из Црне Горе, што представља врло јасну поруку Србима из ЦГ, који су ионако тешко дискриминисани у свим областима.

„Наравно, кад говоримо о мотивацији за овакав обрачун, која је дубоко политичка и екстремистичка, не смијемо испустити из вида да је ректорка између осталог и потпредсједник НВО ДАНУ, и тај податак нам много казује када су у питању идеолошка заслијепљеност и мржња према неистомишљеницима.“

Вучуровић каже да њено виђење унапређења рада универзитета огледа се у томе што редовним професорима даје отказ, и што врши ,,чишћење“ по идеолошком и националном кључу.

„Такође, не смије се заборавити ни то да она предаје 12 предмета, међу којима је и социологија позоришта, а то је научна а не умјетничка дисциплина, а да би то неко предавао мора имати докторат и научне радове, што значи да она не испуњава услове, осим ако њени откази колегама нијесу радови из социологије позоришта, јер је она овим незаконитим отказима одлучила да некоме режира живот. Пошто у Црној Гори, у овом тренутку, не постоје институције које штите законе од Мила Ђукановића и људи блиских њему, свјесни смо да ће ректорка наставити по старом, и да су једине референце које она признаје слијепа оданост вођи режима и његовим идеолошким пројектима“, истакао је Вучуровић.

„Људи који раде на Универзитету Црне Горе, као и студенти, морају се одупријети покушајима да се ова институција потпуно сроза и да се доведе на ниво режимског послушника. Професори и студенти су дужни да пруже отпор, јер је то логично, људски и академски„,закључио је портпарол НОВЕ.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Зашто су срушили биоскоп „Култура“?…Па ми имамо „част“ да живимо у кину (читај НДЦГ), тако да конкуренција државном монополу није пожељна ))))))

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here