Насловна Политика Вучуровић: „Опозиционари“ да признају грешке – са диктатором нема договора

Вучуровић: „Опозиционари“ да признају грешке – са диктатором нема договора

3
ПОДИЈЕЛИ

Бивши опозиционари који су ушли у Ђукановићеву владу доживљавају трауматичне тренутке. Тек што су се разлетјели по дубини, а министри почели са популистичким и патетичним изјавама, залијепили су главом у зид, онај зид на који их је ДФ упозоравао када су кренули у коалицију са Милом Ђукановићем, саопштио је данас Јован Вучуровић, портпарол НОВЕ и функционер ДФ. Он је нагласио да они нису испунили ни прво обећање да ће сједнице владе бити отворене за јавност, и да је вријеме да признају грешке: да се са Ђукановићем не могу правити било какви договори. Вучуровић је истакао да постоји начин на који се може борити против диктаторских режима, а то сигурно није колаборација са диктатором. 

Остатак саопштења преносимо у цјелости:

Чак ни прво, бенигно обећање да ће сједнице владе бити отворене за јавност нијесу испунили и не видимо да се много узнемиравају због тога, али не схватамо како су онда мислили да ријеше нека важнија питања, а подсјећамо да, на примјер, проблем бирачких спискова није ни „пипнут’’, а у министарству пољопривреде и даље командује бивши министар ДПС-а.

Међутим, за сваког иоле упућеног у политичка збивања у Црној Гори потпуно је очекивана ситуација да министри из бивше опозиције ни након мјесец дана не могу испунити ни најмање обећање које су громогласно најављивали, осим ако се у обећања не рачуна паркирање возила МУП-а или прављење представе око суспендовањакоманданта САЈ-а, које је иначе извршено по сили закона због отпочињања судског процеса, а не због неке наводне одлучности министра. То би чекало команданта САЈ-а и да је на мјесту министра неки функционер ДПС-а, па, према томе, ово не треба користити као оправдање за срамни улазак у Ђукановићеву владу.

Узалуд им је на располагању и бесомучна медијска подршка која се својски труди да од њихових промашаја и понекад и комичних потеза направи успјех и битну информацију. И у овом тренутку та медијска подршка више није подстрек за решавање крупних питања којима би се могли обезбиједити фер изборни услови, већ је сада доминантно усмјерена ка спасавању партијских рејтинга ових странака, које су уласком у коалицију са Ђукановићем навукле на себе бијес опозиционе јавности и сада се налазе готово на граници цензуса. Ова медијска подршка је најмање резултат професионализма, наивности или пријатељства власника и уредника медија и бивших опозиционара, а голим оком је видљиво да читавом операцијом управља пар секретара из амбасаде САД у ПГ користећи провјерену и уходану агентурну мрежу.

Вријеме је да те партије и њихови медијски покровитељи признају грешке, и да саопште оно на шта смо их упозоравали – да се са Ђукановићем не могу правити било какви договори, а нарочито ониу вези организације правичних избора, јер онај који је покрао све изборе до сада неће те навике промијенити због три министра и четрдесетак чудно изабраних и распоређених функционера по дубини.

Очигледно је да бивша опозиција има договор о постизборном аранжману са Милом Ђукановићем, а ако није тачно то што ми тврдимо лако могу да нас демантују и доведу у непријатну ситуацију тако што ће отказати послушност диктатору инапустити његову владу, и ми их позивамо да то учине.

Зна се на који се начин свуда у свијету бори против диктаторских режима, а то сигурно није колаборација са диктатором и прављење јефтиних медијских представа којима се замајава јавност.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  E to je to, dobro definisano: ne moze biti borbe protiv diktatorskog rezima kolaboracijom sa tim istim rezimom! Tu je „opozicija“ pogrijesila, strasno je pogrijesila.

 2. 0
  0

  Ili nije pogrijesila no su nas obmanjivali? Mozda su od pocetka samo htjeli u vlast, a nas zaludjivali pricom o obaranju rezima. Previse je bilo situacija, posebno.kad ih je df prozivao da ce im dati sva ministarska mjesta na koja su se oni oglusili. Cute jos od proslog septembra na svaku nepravdu. Tada im je savjest odlucila na koju ce stranu, tj. Tada su spalili savjest radi par privilegija.
  P.s. u prilog ovome, procitati razgovor sa dr Samardzicem koji je objavio i ovaj portal. Eto tamo i nase „opozicije“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here