Насловна Политика Вучуровић: Модел ,,Владе у сјенци“ да дефинише борбу против режима

Вучуровић: Модел ,,Владе у сјенци“ да дефинише борбу против режима

5
ПОДИЈЕЛИ

„Идеја владе у сјенци потекла је од политичког субјекта у оснивању, чији утицај и вриједност на политичком тржишту није још провјерена на изборима“ казао је портпарол НОВЕ Јован Вучуровић у данашњој изјави за јавност, уз констатацију да ГП има снажну подршку медијског коцерна „Вијести“: „Подршка тог медија ГП-у је свакако мање снажна и искрена него када су радили за Мила Ђукановића, јер су та ,,акумулациона’’ времена и ти односи са премијером непоновљиви“.Jovan-Vucurovic

Вучуровић је затражио од представника Грађанског покрета да дефинишу идеју „владе у сјенци“, да ли она подразумијева протесте, или је то још један покушај политике  ,,трећег пута“, која се коси са политиком НОВЕ.

,,Међутим, независно од камелеонства и сумњи коју са собом носе подржаваоци Грађанског покрета, сама идеја Владе у сјенци заслужује коментар Нове српске демократије јер у јавној разради тог плана нијесмо добро разумјели да ли таквом формом окупљања треба да буду оснажени и подупрти антирежимски протести или не. Схватили смо саопштене принципе везано за евентуални састав али не и начин борбе, методе и средства супростављања режиму. Ако је идеја владе у сјенци намијењена за такозвану политику амандмана, за понављање критика и ставова парламентарне опозиције или већ виђено тражења трећег пута, онда то нама није много интересантно јер наноси штету политици и акцији коју су дефинисали страначки органи Нове српске демократије“, наводи се у саопштењу портпарола НОВЕ.

Он је подсјетио да је Нова српска демократија детаљно разрадила модел избора, у којим би они били организовани од свих политичких субјеката, а не само од владајуће странке. Тај модел би био фер и демократски, и онемогућио би изборну крађу.

,,Главни одбор и Предсједништво Нове српске демократије, опредијелили су се за ефикасан одговор режиму који краде изборе. Тада смо закључили да се овај режим не може побиједити на изборима које сам организује, и тај наш закључак је веома снажно поткријепљен бројним доказима о крађи избора, било да се ради о афери Снимак или о снажној улози организованог криминала у одбрани партнера на власти по сваку цијену“, наводи се у саопштењу.

Портпарол НОВЕ је подсјетио и на директну супротност Закона о пребивалишту са једна стране, са бирачким списком са друге. То је довело до аномалије да је број грађана изједначен са бројем бирача. Вучуровић је на крају додао и да је НОВА спремна да иде до краја, како би се изборила за слободно и демократски друштво.

,,Подсјећамо и да су бирачки списак и Закон о пребивалишту у директној супротности, тако да је у Црној Гори број грађана готово изједначен са бројем гласача, што говори о вјештачком резервоару гласова ДПС-а, који се на изборима које организује та партија користе за намицање потребне већине. Дакле, имамо конкретне, живе доказе крађе на изборима, и то на свим нивоима, и на нама је да спријечимо нову крађу и да се свим демократским средствима изборимо за организацију првих фер и демократских избора у Црној Гори. И зато смо свјесни напора којима се излажемо кроз организацију протеста, али и одговорну према онима који нас гласају и који ће у крајњем знати да цијене нашу спремност да идемо до краја у утврђивању истине, и у борби за слободно и демократско друштво“, закључује Вучуровић.

5 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here