Насловна Политика Вучуровић: Ђукановић вријеђа Француску, минимизирајући њен значај

Вучуровић: Ђукановић вријеђа Француску, минимизирајући њен значај

3
ПОДИЈЕЛИ

,,Када је читава јавност очекивала да премијер Мило Ђукановић поднесе оставку, да тиме озваничи потпуни промашај своје укупне политике и извини се грађанима због економске и социјалне катастрофе коју је изазвао у Црној Гори, он је саопштио да је све у најбољем реду и да је у овом тренутку питање свих питања попуњавање владе са три нова министра„, каже се у данашњем саопштењу портпарола Нове српске демократије Јована Вучуровића.

Jovan-Vucurovic

Вучуровић сматра да се Ђукановић служи диверзијом са причом о три нова министра, како би се јавност скренула са проблема кашњење плата, изградње ауто-пута и пропасти НАТО кампање. По њему, Ђукановић директно вријеђа Француску, покушајем да минимизира њену улогу на свјетској политичкој сцени. 

Дакле, по Ђукановићу, све иде ,,као подмазано’’ само да добијемо та нова три министра, јер пред тим изазовом у воду падају и НАТО, и ауто- пут и кашњење плата, и организовани криминал. Већ виђено, предсједник ДПС-а наставља са политиком фолирања и бјежи од главних тема и питања. Како је вода дошла до пода и умјесто опште узбуне и неопозиве оставке покушавају се умирити путници и покрпити нова велика рупа на броду који тоне. Њега не занима што је Француска ставила вето на проширење НАТО савеза, већ предсједник ДПС-а поручује да он са тога пута неће скренути, иако га тамо нико не зове и још му кажу да је тамо непожељан. Занемарићемо што је анализирајући француско НЕ Црној Гори, Ђукановић демантовао ставове свог изасланика у НАТО штабу, али се никако не може избјећи чињеница да је премијер директно покушао да увриједи Француску, и да минимизира улогу те државе на геополитичком плану. Вриједи се подсјетити на неке историјске чињенице“, наводи портпарол НОВЕ.

Вучуровић се позвао на историју и чињеницу да француски предсједници не цијене политичаре који су издали властиту државу, подсјећајући на случај Шарла де Гола, који никад није желио да успостави сарадњу са Јосипом Брозом.

„Предсједник Де Гол никада није примио Јосипа Броза и са презрењем се односио према тој особи која је издала већину југословенских традиционалних савезника. И поред чињенице да су југословенског ,,маршала’’ примали и често користили у борби против Москве предсједници других западних земаља, Де Гол није желио никакву комуникацију са Брозом кога је презирао, јер је за њега питање части надрастало мале политичке калкулације. Видјећемо је ли предсједник Оланд слиједио ту линију француских предсједника, или је недавни договор великих европских сила и потреба сарадње и мира на нашем континенту условио француски вето на пријем Црне Горе у тај војни офанзивни савез“, наводи Вучуровић.

Вучуровић сматра добрим маркетиншким триком, покушај скретање са главне теме којој Ђукановић прибјегава, али послије 26 година репетиције, то је за портпарола НОВЕ, трагикомично. Према њему, не треба очекивати ни никакав епохалан потез СДП-а, јер су своји ,,храброст и приврженост датој ријечи“ више пута јавно показали.

,,По обичају, од Ђукановића се данас чуло још све и свашта, осим признања да су главна питања за која се залагала његова влада доживјела крах. Зато је, по обичају, отварањем серије тема и недавањем одговора ни на једно круцијално питање, покушао да одврати пажњу јавности са главних проблема, што можда јесте добар маркетиншки трик, али је у случају човјека који је на власти 26 година већ толико пута коришћен да је све то постало трагикомично. А што се тиче оних који су са ДПС-ом и Ђукановићем у коалицији само због спољне политике, искуство нас учи да од њих не треба очекивати никакав смислен и храбар потез, и поред чврстих јавних обећања и заклињања“, закључује Вучуровић.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here