Насловна Насловна Вучуровић: ДПС-у помажу они који ћуте о великој Албанији

Вучуровић: ДПС-у помажу они који ћуте о великој Албанији

11
ПОДИЈЕЛИ

Jovan-Vucurovic

Портпарол Нове српске демократије Јован Вучуровић казао је да ДПС-у помажу они који ћуте о великоалбанском пројекту и они који су подржали сусрет Мила Ђукановића са Хашимом Тачијем.

Он је то казао одговарајући на питање “Вијести” што у НОВОЈ мисле о тезама да, осуђујући долазак Тачија и потенцирајући пријетње великом Албанијом, што се посматра као повратак националистичкој политици, суштински помажу ДПС-у да ојача власт, јер тако ДФ чине неприхватљивим за мањинске народе, нарочито Албанце.

ДПС-у помажу они који подржавају политику те партије, они који су ових дана подржали сусрет Тачија и Ђукановића”, рекао је Вучуровић.

Он је казао да исти ти, који аплаудирају политици Тачија и Ђукановића, ћуте када предсједник Албаније каже да се залаже за унију Албаније и “тзв. Косова”, или када премијер Албаније Еди Рама окити своју резиденцију заставом велике Албаније, која обухвата и Подгорицу.

milo i tači

Као странка која је увијек била против Ђукановића, одлично препознајемо и оне који би мало са режимом, а мало би да уређују односе у опозицији. Таквима сигурно неће проћи да од НОВЕ направе услужну странку”, рекао је он.

Упитан како коментаришете што се у таквој ситуацији ДПС опет намеће као кључна снага која се залаже за добросусједске односе и стабилност у региону, што је пресудно за добре односе са Западом, Вучуровић је казао да ДПС краде изборе и њихов врх блиско сарађује са организованим криминалом.

По њему, смијешно је и неозбиљно за такву организацију тврдити да је „кључна снага” и да од ње зависи „стабилност у региону”, те да на изборима “не гласа запад”.

Одговарајући на питање како у НОВОЈ мисле да стварају јединствени опозициони блок ако се враћају политици која дијели противнике власти, Вучуровић је рекао да ДФ не дијели, већ је настао на идеји црногорско-српског помирења, “јер је управо Ђукановићу било најважније да међусобно сукоби те двије националне заједнице”.

11 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Вијести више и не покушавају да сакрију своју намјеру да Србима одређују шта је за њих добро, а шта лоше. Погледајте питања тим гадовима! А, Даниловић им још иде на руку.

  2. 0
    0

    Ključna greška NOVE bila je što je svojevremeno, kad se rasplamsao sukob Prve i Druge familije, stala na stranu Druge. Jer i Druga i Prva familija misle isto Srbima, a to je sve najgore.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here