Насловна Политика Вучуровић: Док се не разбије криминална партијска ДПС мрежа нема говора о...

Вучуровић: Док се не разбије криминална партијска ДПС мрежа нема говора о фер изборима

2
ПОДИЈЕЛИ

Примјер Подгоричанина Ивице Рацковића који је остао без посла зато што није хтио да узме чланску карту ДПС-а, још је једно свједочанство о томе да у Црној Гори не постоје ни основне слободе,  да су јавна предузећа најобичније партијске ћелије Ђукановићеве странке и да та партија отворено шиканира и прогони политичке неистомишљенике, сматра Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије.

vucurovic

„У тим установама се, умјесто предвиђених послова, врши агитација и учлањење у Демократску партију социјалиста, што је, уосталом, потврђено у афери Снимак, а што се из дана у дан доказује новим примјерима злоупотреба. Веома је важно да се грађани одлучују да проговоре о малверзацијама ДПС-а, јер ће врло брзо и у Црној Гори бити успостављене институције које ће процесуирати све овакве и сличне примјере притиска и уцјена“, истакао је Вучуровић.

Он каже да све док се не разбије та криминална партијска мрежа која деценијама, у својеврсном заробљеништву држи грађане Црне Горе, не може бити говора о демократским и фер изборима, нити о владавини права. „За ДФ нема дилеме, ови ,,обичаји’’ у јавним установама и државном апарату се неће промијенити сами од себе, нитиће се ДПС одрећи овако снажне полуге моћи којом уцјењује грађане Црне Горе“.

Вучуровић додаје да нема сумњеда би ДПС био минорна странка када би остао без ових механизама злоупотребе и зато ће ДФ заједно са грађанима, на протестима 27. септембра кренути у процес промјена у земљи, како би Црна Гора, најзад, постала слободна и како би се онда у демократској процедури утврдиле све незаконитости којима је ДПС деценијама продужавао своју диктатуру.

„Познато је да 90 одсто грађана прије избора јавно и храбро саопштава да неће гласати ДПС, а онда долази до крађе и саопштавају се резултати којима се подупире Ђукановићев режим, затим на сцену ступа АНБ која те људе проглашава лажовима како једно јавно причају, а друго раде у кабини, покушавајући да нађу какво такво објашњење за крађу која се доминантно реализује преко њхових људи. Свима је јасно да режим Мила Ђукановића представља убједљиву мањину која је узурпирала власт и моћ која проистиче из ње“, напомиње портпарол НОВЕ.

Још каже да ДФ сигурно неће насиједати на удбашке трикове, него ће их потпуно разобличити. „Након негативних искустава у бројним изборним циклусима, констатовали смо да су протести једино ефикасно средство којим се може доћи до успостављања владавине права и организације демократских и слободних избора. Они који мисле да изигравају конструктивну опозицију тиранији која понижава и малтретира грађане због њиховог политичког или неког другог опредјељења, директно раде за режим и та конструктивност је управо оно што власт жели – легитимисање њихове крађе. Врло конкретно, ко је против протеста тај вјерује у демократске капацитете Мила Ђукановића“.

„Примјећујемо те појединце у неким новоформираним опозиционим странкама, који шире дефетизам и покушавају да одврате људе од протеста, чиме више и не крију да обављају прљаве послове за режим, а грађани добро знају која је позадина тих активности“, закључује Вучуровић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Konacno da se odvoji zito od kukolja…samo protesti da konacno damo ovom narodu slobodu.rezimska opozicija ce biti satjerana na cistinu,da se ogolu njihova spijunska uloga

  2. 0
    0

    saša, već se poprilično odvojilo žito od kukolja ali i „karijeristi po svaku cijenu“ (raćun uvijek plaća narod) i oni koji se iskreno, skromno i pošteno zalažu da nešto promijene. „Čudno“ je da neki i posle 15 godina neupješnog pokušavanja i dalje sebe doživljavaju kao neprikosnovene i nedodirljive. Da je i od Nikole Tesle, mnogo je ali ….

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here