Насловна Насловна Вучуровић: Ђукановић одавно склизнуо са демократског пута

Вучуровић: Ђукановић одавно склизнуо са демократског пута

4
ПОДИЈЕЛИ

milo djukanovic3

Премијер Мило Ђукановић биће одговоран ако Црна Гора не уђе у ЕУ, казао је Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије.

Вучуровић каже да је премијер одавно склизнуо са демократског пута.

Ђукановић, његова партија и начин владавине у ових скоро 30 година немају никакве везе са демократијом и европским путем и ако Црна Гора склизне са тога пута, како каже Ђукановић, искључива кривица ће бити на њему и његовој ригидној политици“, казао је Вучуровић „Блицу Црна Гора”.

Ђукановић је у сриједу у Штутгарту, на форуму о црногорској економији и инвестицијама, поручио партнерима из ЕУ да би Црна Гора могла склизнути са европског пута уколико не буде више подржана.

Jovan-Vucurovic

Имамо једну политику прошлости, једну комунистичку свијест која се никада није реформисала, само је током ових година ојачавала свој репресивни апарат и учвршћивала партнерство са организованим криминалом. Зато не би било чудно да он неким потезом додатно допринесе том „отклизавању“, пошто је евидентно да он и његова власт не раде ништа како би се испунили главни захтјеви ЕУ“, рекао је Вучуровић.

Он сматра да је Ђукановић већ признао да не може испунити стандард ЕУ.

Зато је ова прича коју пласира Ђукановић на неки начин и пријетња, а и признање да оно што ЕУ у овој фази тражи од наше земље, он никада неће испунити, а то је владавина права и обрачун са организованим криминалом и корупцијом. Небројено пута смо чули да су поглавља 23 и 24 кључна како би Црна Гора могла да се помјери са мјеста на путу ка ЕУ, а ми ћемо још једном поновити даЂукановић и његов режим неће урадити ништа што би могло нашкодити организованом криминалу и да се никада неће одрећи механизама којима краду изборе, а који су и забиљежени у афери Снимак“, казао је Вучуровић.

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here