Насловна Насловна Вучинић: Вратићемо оно што је власт опљачкала и отела од народа

Вучинић: Вратићемо оно што је власт опљачкала и отела од народа

7
ПОДИЈЕЛИ

???????????????????????????????

Радничка партија, на чијем је челу некадашња синдикална икона Јанко Вучинић, представила је данас у Подгорици програмска начела нове странке, која ће се залагати за правду, солидарност и јединство.

Постоји више разлога за оснивање Радничке партије, а основни је да се боримо за права обичног човјека, који је опљачкан и понижен“, казао је Вучинић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, основни задатак новоформиране странке, која ће функционисати у оквиру Демократског фронта, биће заштита радничких права.

Радници се шиканирају и понижавају, односно никад нијесу били обесправљени као што су данас“, навео је Вучинић.

Он је оптужио актуелну власт да је опљачкала грађане, а представља се као успјешна.

janko_vucinic_crna_gora

Хоће да и наша дјеца надничаре код њих. Нећемо им то дозволити. Нећемо да будемо надничари мафијашког режима“, истакао је Вучинић.

Он је казао да Црна Гора под хитно треба да се ослободи од, како је навео, мафијашког режима и створи простор за слободу политичког дјеловања.

Радничка партија ће се борити за враћање достојанства радника. Нећемо да будемо осиромашени и ојађени“, поручио је Вучинић.

Он је указао да су у Црној Гори осиромашили сви народи, односно да нема ни говора о држави социјалне правде.

„Нула у новчанику је једнако округла код Црногораца, Срба, Албанаца, Бошњака, Муслимама. Радничка партија вратиће оно што је власт отела и опљачкала од грађана Црне Горе“, истакао је Вучинић.

Он је поручио да Радничка партија подржава протесте као вид демократске борбе за државу социјалне правде.

janko-vucinic

Вучинић је казао да су у Радничку партију добродошли сви они желе поштено да раде и живе од свог рада.

Један од оснивача Радничке партије Жељка Савковић казала је да није имала дилему да ли да подржи формирање једне такве партије, јер радници у данашњој Црној Гори немају ни за обично парче хлеба.

Сваки дан радници размишљају како да прехране своју породицу. Тренутни живот је испод сваког нивоа“, навела је она.

Савковић је додала да су просјечне плате у Црној Гори данас два пута, а пензије три пута мање од износа минималне потрошачке корпе.

Радничка партија, како је саопштено, залагаће се, поред осталог, за ревизију свих досадашњих приватизација, за поништење уговора о градњи ауто-пута, за испитивање поријекла имовине и одузимање незаконито стечене.

Та странка залаже се и за заустављање процеса учлањења Црне Горе у НАТО.

„Сва евентуална учлањења Црне Горе у безбједоносне савезе треба одредити путем поштеног референдума“, наводи се у програмским начелима Рданичке партије.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  А шта ће ти радници радити да боље живе, у Црној Гори и околини?
  Како ће се одузети оно што је однешено и предато у јаке руке, и безбједне подруме, обезбијеђених здања?

  Протестује се по цијелом свијету, и организују нови протести, са народом који у невољи се буни, па често руши и оно што има, што ће тешко поправити. Имаћемо много рушевина по цијелом свијету, а многим радницима неће бити лакше.

  Кад се неко нови појави у политици са великим амбицијама, или тешким ријечима, или је наиван или изабран, па прича оно што му кажу.
  Бар у томе имате доста искуства.
  Ако сте примијетили, тренд у политици је да се прича супротно од оног што се мисли и намјерава. То његови разумију, док се наивни народ пали.
  Не познајем Вучинића, али

  ВОДИТЕ РАЧУНА ЗА КИМ ЋЕТЕ У ПРОТЕСТЕ, и како ћете протестовати.
  Само немојте да буде много крви на црногорским улицама.

  Погледајте под ПРОТЕСИ, на http://www.grahovo.ca
  то је неко изабрао и поставио.

 2. 0
  0

  nemoguća misija, nijesi mogao u DF a hoćeš svoju stranku,a sebe za predsjednika,, malo rukah malena i snaga,,. REDAKCIJO zašto ne objavite tekst koliko MNE ima stranaka , starih i novih i što opet slijedi OJ

 3. 0
  0

  Јанко је срчан и поштен човјек са једном мисијом. И ја потпуно вјерујем да ће је остварити. Уз Божију помоћ!

 4. 0
  0

  Sasvim izlizana i potrosena prica o kriminalcima. Ta hapsenja su nesto sto se podrazumijeva. Podrazumijeva se primjena zakona na svim nivoima ukoliko ne zelite da budete isti kao oni. Poenta promjene ove vlasti, kao i svih u svijetu, je kako popraviti standard zivljenja i drzavu privesti pravu. Nijesu mi dovoljna hapsenja Mila i ostale bratije za bolje zivljenje ako se izuzmu duhovna zadovoljenja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here