Насловна Друштво Вучинић: Неопходно контролно саслушање због несреће у Тари

Вучинић: Неопходно контролно саслушање због несреће у Тари

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Демократског фронта Јанко Вучинић рекао је данас да ће затражити хитно контролно саслушање надлежних због несреће у Фабрици оружја Тара у Мојковцу, у којој је погинуо један, а повријеђено седам радника.

janko vucinic

Вучинић, који је и члан Одбора за здравство, рад и социјално старање, сматра да је неопходно саслушати представнике министарстава рада и социјалног старања и економије, главног инспектора рада и заштите на раду и врховног државног тужиоца, како би се испитале све околности које су прузроковале несрећу.

На контролно саслушање треба позвати и представнике пословодства и синдиката, казао је Вучинић агенцији Мина.

„Ово је већ трећи пут за непуну годину да се дешавају експлозије у Тари са тешким посљедицама, као да претходне нијесу биле довољна опомена. То се више не смије допустити, посебно због претпоставки да је до несреће дошло због великог прековременог рада, преморености и исцрпљености радника“, рекао је Вучинић.

Вучинић је истакао да је ово још један показатељ колико су јефтини животи радника у Црној Гори.

Он је подсјетио да су прије годину, на приједлог Владе, усвојене измјене и допуне Закона о страним инвеститорима, којима је омогућено да могу бити већински власници фабрика у Црној Гори.

„Тако је и Тара у већинском власништву, по свему судећи, неодговорног инвеститора, за кога постоје сумње да се бавио шверцом и трговином оружејем, а један од директора и порнографским снимцима. Због тога и не чуди, када се фабрика нашла у већинском власништву наводног инвеститора, да ће се дешавати и овакве несреће“, оцијенио је Вучинић.

Он је казао да вјерује да ће његов приједлог за хитно контролно саслушање поводом несреће у Тари наићи на одобравање свих чланова Одбора за рад и социјално старање, јер су дешавања у тој фабрици „недопустива и за сваку осуду“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here