Насловна Насловна Вучинић: Ђукановић и 11 савјетника довели Црну Гору до колапса

Вучинић: Ђукановић и 11 савјетника довели Црну Гору до колапса

4
ПОДИЈЕЛИ

 janko-vucinic

У опозицији истичу да премијеру Милу Ђукановићу у лошем вођењу Владе Црне Горе не могу помоћи ни бројни савјетници, јер, како кажу, катастрофално стање у којем се налази држава најбоље говори о „плодовима“ његове четврт вијека дуге владавине.

Ђукановић није само рекордер по броју савјетника, него и по обезбјеђењу, јер има јачу одбрану и боље је чуван од државе чији је премијер. А што се тиче савјетника и оцјене о њиховом раду то зависи из ког угла се посматра њихов учинак“, каже за „Новости“ Јанко Вучинић, лидер Радничке партије.

Ако су га саветовали како ће позицију премијера искористити за свој лични интерес и богаћење, а да избјегне хапшење и робију, онда су то урадили перфектно. Исто тако су урадили добар посао ако су га савјетовали како ће упропастити економију државе и довести народ до глади. За све друго су направили историјски промашај, заједно са премијером кога су савјетовали“, навео је Вучинић.

Читав један фудбалски тим савјетника сакупио се око Ђукановића, који му дијели савјете како да руководи извршном влашћу, води економску политику, унутрашњу и спољну, безбједоносну, евроатлантске интеграције.

Савјетника је 11, који су недавно појачани Нином Вујошевић и Војином Влаховићем, након одобрења Комисије за кадровска питања.

Milo Djukanovic-Luksic- Rocen

Обичан народ се пита што ће Ђукановић на челу Владе када има толико савјетник. Јер, прије три године имао их је девет, а са ових двоје, без премца је рекордер у региону, а можда и шире!

Војин Влаховић је био амбасадор Црне Горе у Италији, а и раније је обављао функцију Ђукановићевог савјетника за економске односе са иностранством и приватизацију.

Нина Вујошевић је радила на мјесту помоћника министра економије у сектору за развој.

На владином интернет-сајту пише да је Милан Роћен његов политички савјетник. За енергетски и индустријски развој савјетник је Ранко Миловић, док га за питања предузетништва и страна улагања савјетује Александар Тичић, а Андријана Вукотић за односе са јавношћу.

Савјетник Ђукановића за правна питања је Срђан Спаић, за људска права и заштиту од дискриминације Јован Којичић, а Валентина Радуловић Шћепановић за комуникацију са грађанима.

Према подацима које су доставили у имовинским картонима њихова просјечна плата је 650 евра. И то им није једини ангажман, већ су готово сви ангажовани у радним групама и комисијама, гдје такође примају одређену надокнаду тако да им се приходи додатно увећавају. Иако је премијер крајем прошле године најавио „стезање каиша“, смањење броја запослених у Јавним институцијама и општинама, као и трошкова за репрезентацију и службена путовања, то се још стриктно не примјењује.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Milo ima ono sto njemu treba, nece valjda o drzavi i tamo nekom narodu da misli.
  Ako ima neko nezadovoljan neka prestane da prica i palamudi non stop, treba raditi ono sto je potrebno.

 2. 0
  0

  Ne vidim nikakvu potrebu da takozvana parlamentarna opozicija ucestvuje u premijerskom satu!!
  Naprotiv, mislim da bi veoma korisno bilo da upravo premijerski sat, bude pocetak BOJKOTA premijera pa samim tim I Vlade Crne Gore, zbog sve izvjesnijeg totalnog ekonomskog kolapsa nase drzave!!
  Ostaje sumnja u sposobnost parlamentarne opozicije da do narednih izbora napravi bilo kakvu ozbiljnu strategiju imajuci u vidu neozbiljne takozvane politicke partije, poput ove Radnicke partije, koje mogu samo I iskljucivo da negativno djeluju na opozicione glasace..

 3. 0
  0

  11 саветника?!! Па да је председник кинеске владе пуно је! Постаде председник владе без приправничког (ваљда је положио државни испит?), а како није био практикант није имао кад и од кога да научи неке ствари па сад га совјетују…Какви саветници таква и привреда и остало у држави….Него, где се изгуби оно Република у називу државе?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here