Насловна Политика Вучић: У децембру ћу знати ко је био ,,неодговоран“

Вучић: У децембру ћу знати ко је био ,,неодговоран“

0
ПОДИЈЕЛИ

nikolic-vucic1Радомир Николић каже да очекује да ће лидер СНС Александар Вучић сједницу Предсједништва заказати за почетак децембра и да ће се тада знати ко је био неодговоран.

Кадрови који су се за вријеме од када је СНС на власти показали као недовољно способни, бахати или су своје позиције користили за личне интересе неће још дуго моћи да остану на тим функцијама. Пропустима у њиховом досадашњем раду ускоро ће се позабавити Предсједништво СНС, најавио је предсједник Извршног одбора напредњака.

Николић напомиње да је опсежна анализа рада напредњачких функционера на јавним положајима завршена, а постоје и конкретни предлози ко би од њих требало да остане без фотеље. Николић истиче и да је анализа трајала дуго јер се на њој озбиљно радило, не желећи притом да одговори на питање колико је напредњака зрело за смјену.

,,О томе ћемо најпре разговарати на сједници Предсједништва СНС, како бисмо се већ у повоју обрачунали са оним што је лоше“, каже Николић и додаје да код локалних функционера није било злоупотребе положаја, јер би у супротном реаговали надлежни државни органи.

На оквирном списку који од октобра кружи међу напредњацима на листи за смјену налазе се имена десетак градоначелника, али и готово стотинак функционера нижег ранга и директора или функционера јавних предузећа чији рад није задовољио постављене циљеве. Списак наводно није коначан, а извори из СНС тврде да они који су постигли резултате Појединци који већ знају да ће бити смијењени покушавају на све начине да се спасу тако што траже заштиту или код Вучића или код људи за које знају да су њему блиски. Има и оних који своју функцију настоје да задрже тако што преко појединаца покушавају да контактирају с бившим предсједником СНС Томиславом Николићем, уз тврдњу да су њихове смјене политичке јер нагињу такозваној Томиној струји у странци.

,,Одговорно тврдим да у СНС не постоје фракције, нити подјела на Вучићеве и Николићеве људе, и да самим тим нема смјењивања по том принципу“, каже потпредсједник СНС Братислав Гашић и додаје да је то само „покушај политичких противника да убаце ту тему, иако она практично не постоји“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here