Насловна Политика Вучић Шојгоу: Србија неће у НАТО!

Вучић Шојгоу: Србија неће у НАТО!

0
ПОДИЈЕЛИ

aleksandar-vucicСрбија неће приступити НАТО, али ни Организацији договора о колективној безбједности која је под капом Москве. Њен циљ је да буде војно неутрална земља, рекао је, како незванично сазнају „Новости“, први потпредсједник Владе Александар Вучић руском министру одбране Сергеју Шојгуу јуче на састанку у Београду.

Према незваничним сазнањима листа, ово је једна од кључних порука коју је Вучић пренео руском министру одбране.

Како се наводи, госта из Москве, који ужива велико повјерење предсједника Владимира Путина, осим унапређења сарадње на војном пољу, интересовало је и какве су намјере Београда према Северноатлантској алијанси.

Вучић је Шојгуу поручио да се стратешко опредјељење Београда неће мијењати, јер га на то обавезује прокламована војна неутралност. Али, руски званичник је навео примјер Грчке, гдје је већина становништва против НАТО, а ова држава је, ипак, приступила том блоку, пишу „Новости“.

Први потпредсједник владе је на то категорично узвратио: ,,Будите уверени да ће се политичко руководство Србије држати свог Устава и скупштинске декларације о војној неутралности. Овај мој став не зависи од тога да ли га износим у Бриселу, Вашингтону или Москви“, наводе „Новости“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here