Насловна Друштво Вучић родитељима погинулих војника: Биће формирана комисија о случају Топчидер

Вучић родитељима погинулих војника: Биће формирана комисија о случају Топчидер

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић обавијестио је родитеље гардиста, који су настрадали у касарни на Топчидеру 2004. године, да ће Влада Србије данас донијети одлуку о формирању Комисије која ће се бавити чињеницама у вези са погибијом њихових синова, преноси „Танјуг“.

Вучић је данас заједно са министрима Небојшом Стефановићем, Нелом Кубуровић и Зораном Ђорђевићем примио родитеље и адвокате породица погинулих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића. Подсјетимо, прије пар дана нова форензичка 3Д анализа доказала је да су војници ипак убијени од стране трећег лица.

Правни заступник њихових породица Олгица Батић казала је новинарима да ће у Комисији бити заступници породица, представници министарстава одбране, правде и унутрашњих послова, затим вишег јавног тужилаштва и специјалног тужилашства за организовани криминал.

Батић је раније изјавила да ће тражити нову реконструкцију тог догађаја, као и саслушање тадашњег савјетника председника Србије Вука Јеремића, који је о убиству обавестио начелника Генералштаба Бранка Кргу.

Млади гардисти погинули су прије више од 12 година под неразјашњеним околностима у кругу војног објекта у Београду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here