Насловна Политика Вучић: Радимо све да постанемо дио ЕУ

Вучић: Радимо све да постанемо дио ЕУ

0
ПОДИЈЕЛИ

aleksandar-vucic-02

Премијер Србије Александар Вучић казао је данас да је чланство у ЕУ стрешки циљ и да влада ради све да Србија постане уређена и да се зато сада спроводе тешке мјере.

Стратешки циљ јесте да будемо члан ЕУ и ми на том пољу радимо све што можемо да Србија постане уређена земља, која кад постане члан неће бити ни близу најсиромашнијим земљама. Ми смо зато сами преузели тешке мјере и зато је Србија данас поштованија од многих земаља јужне Европе, зато што људи виде одговорност и виде нешто што нијесу дуго видели не само у региону, већ у читавој јужној Европи“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк, а преноси Танјуг.

Он је казао да је забринут због ствари које могу да се одигравају, не само Украјини, већ у цијелој јужној Европи, истакавши да је Србија успјела да сачува своју позицију и остане неутрална.

Успјели смо да сачувамо нашу позицију, иако су дежурни критичари објашњавали да је немогуће да на било који начин задржимо нашу позицију и да не уводимо санкције Русији. Као што видите, својим јасним ставом и заштитом националних и државних интереса Србије, ми смо то успјели„, казао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here