Насловна Политика Вучић: Прво Косово, па Русија, па владавина права

Вучић: Прво Косово, па Русија, па владавина права

4
ПОДИЈЕЛИ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не дели став Дејвида Мекалистера да је за ЕУ владавина права кључна област за напредак Србије на путу ЕУ. Он се са председавајућим Комитетом за спољне послове Европског парламента и известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером састао у вили „Мир“.

„Кључно питање је Косово, а друго кључно је однос Србије према Русији, а не владавина права, мада западни политичари то увек ‘извуку'“, рекао је Вучић новинарима у заједничком обраћању после разговора са Мекалистером и указао да, рецимо, нико из ЕУ не пита ко ће, на пример, бити шеф Агенције за борбу против корупције.

Председник Србије је, одговарајући на питање шта га највише брине по питању владавине права, рекао да су кључне области на путу ка ЕУ тичу Косова и Метохије, потом спољне политике и тек потом владавине права, а да га „глава највише боли“ по питању односа Београда и Приштине.

„Само Србија има Поглавље 35. Зато је и важан наш интерни дијалог о Косову и Метохији, јер, док нема напретка у односима по том питању, нема напретка на путу ка ЕУ“, рекао је Вучић.

„Нико нас не пита ко ће бити шеф Агенције за борбу против корупције“, приметио је председник , настојећи да илуструје оцену да није владавина права та која се види као кључна за напредак Србије ка ЕУ.

Подсетио је да неке земље чланице ЕУ , нарочито 2007, попут Бугарске и Румуније, нису биле спремније за чланство него што је то сада Србија.

„Али, то је ствар ЕУ“, рекао је и истакао:

„Ја, међутим, не видим други пут за Србију до пута у Европску унију“, закључио је Вучић.

„Ради се на мојој посети Сарајеву“

Председник Србије Александар Вучић рекао је да се ових дана ради на његовој посети БИХ, на позив председавајућег Председништва БиХ, да те да је увек расположен за разговоре у Сарајеву, јер је то прилика да се реафирмише политика мира и стабилности и добрих односа.

„За мене је ово прилика да реафирмишемо политику мира и стабилности, добрих односа, јер чини ми се да је то једна од ствари коју морамо да урадимо на најбољи могући начин да бисмо стаблност и мир могли да сачивамо“, рекао је Вучић одговрајући на питање новинара,.

На заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим спољнополитичког комитета Европског парламента и известиоцем за Србију Дејвидом Мекалистером, Вучић је навео да ће ускоро бити познате све информације о тој посети.

Извор: Агенције

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Vucic je novi car silni.Napravio je dobre kablove,nezaposlenih neema,plate ce porasti Jos,za dve godine,Kosovo je spaseno,Vojvodina je nasa I Srbska. I Crna Gora.Sve drzi pod kontrolom.Pink kultura se Siri po regionu,ima preko 50 dobrih Kanala.Srbska muzika se slusa svuda po zapadu,velike su zvezde Ceca ,Anci, Zeljko Joksimovic ,tralalala bend.Pravoslavlje nase je najpostenije za razliku od odvratnih ostalih hriscana I muslimana ciji popovi su ogrezli u materijalizam I greh.Samo mi se Malo ne svidja Sto je promenio politiku ,pa nije kao prije ostar prema nekrstu I gejrvima.

 2. 0
  0

  Koga ovaj laze, jos prosle godine sef Njemackog SPD-a Gabrijel je rekao da za izvjesno vrijeme nema prijema novih clanica,sta se ovim takozvanim planovima za Kosovo i Metohiju hoce nije tesko vidjeti.mafija sa oabdvije strane tvrdi pazar teritorijama i omogucava da postoji crna rupa u sred Evrope po dopustenju USA ,koja time dijeli Evropu i razdvaja od Rusije,to je cilj koji je za sada ostvaren,Nece valjda Njemci da ratuju za Srbe vec protiv Srba ,a jos ako se ovaj naturalizovani Njemac u ime Evrope tu pojavljuje nije tesko vidjeti koji im je paln.
  Ovaj nas bolesnik dijete bez korijena ili dijete sumnjivog porijekal iam samo jednu ideju bogacenje na svoj racun i rada na lekalizovanju pljacke uz pomoc mafije.njega OBEZBJEDJUJE MAFIJA brat mu je clan mafije i nerzdvojni je prijatelj Mila Djuknovica.
  Mi u Crnoj Gori imamo sansu da pomognemo Srbiji taman kao na Mojkovcu u koliko ovu nasu bagru skinemo,tako bi se i u Srbiji oslobodio put da se skinu idioe dovedenih i postavljeni od Zapada!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here