Насловна Политика Вучић прихватио извињење Пленковића

Вучић прихватио извињење Пленковића

3
ПОДИЈЕЛИ

Српски премијер Александар Вучић оценио је да у Хрватској „постоје догађаји због којих Србија не може да буде задовољна“ и поручио је да прихвата извињење хрватског колеге Андреја Пленковића због плоче са усташким поздравом у Јасеновцу и да је спреман да проблеме решава дијалогом и безусловно.

„Ако нема реакције, онда је то државна политика. Пажљиво сам пратио интервју Пленковића, два пута сам га прочитао и записао све што је занимљиво, али не бих ништа коментарисао. За сваку сам врсту разговора у име Србије и Владе, без икаквих услова“, рекао је Вучић.

„Важно је да разговарамо. Важно да се ствари решавају дијалогом. Може ли то донети резултате — питање је, јер су нам погледи различити“, одговорио је Вучић на питање да прокоментарише аферу чоколадица из Србије, које је председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић поклонила деци ратних ветерана у Дубровнику, а затим се извинила јавности због тога.

Вучић је рекао и да је у интервју хрватског премијера чуо да Пленковић воли чоколаду и да не обраћа пажњу на то где је произведена.

„Иначе, нисам Пленковићу лично замерио због плоче. Није плочу он поставио, али постоје догађаји у Хрватској за које напросто не можете рећи да сте њима задовољни, нити им се можете радовати“, рекао је Вучић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Српски несој, изрод српски прихвата неподношљиво лако злурадо и лажно „извињење“ од усташе – са истом лакоћом и у исти мах увредио је српске жртве, претке и потомке…И једнако је био злурад као поменути усташа, гоњен истом мржњом према свему што је српско…Иначе, дотични изрод је премијер Србије…Слика Србије у читуљи умрлих од стида…

 2. 0
  0

  Da!
  U potpunosti lazno izvinjenje!!!
  Nece mi zamjeriti nas valjevski brat, sustina je u laznom izvinjenju, kako je jedino pravo izvinjenje promtno, isti dan, isti cas – skidanje ustaske ploce!
  Zato je valjda taj P. premijer, izvrsni organ hrvatske drzave!?
  Kakvo crno izvinjenje u tv emisiji!?
  … A Vucic …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here