Насловна Политика Вучић потврдио: С Бајденом 15. септембра

Вучић потврдио: С Бајденом 15. септембра

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић потврдио је данас у Нишу да ће његов састанак са потпредседником Сједињених Америчких Држава бити одржан 15. септембра.

1903-2015---vucic-intervju_620x0

Вучић је рекао да ће састанак бити највероватније тог дана или неколико дана пре или касније и напоменуо да га новинари не држе за реч.

Не знам шта ће сада да раде они који су рекли како неће Бајден да ме прими што му је син умро„, рекао је Вучић у Нишу.

Наставак дијалога с Приштином

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је Београд спреман за наставак дијалога с Приштином у Бриселу, наводећи да смо у тим разговорима много компромиса постигли и успели да сачувамо наше виталне националне интересе.

Ми смо спремни за те разговоре. Мислим да ће се ићи ка томе, ако то смем да приметим у политичком смислу, и са стране ЕУ, да добар део тих ствари буде ререшен пре Бечке конференције. Мислим да сви размишљају да Бечка конференција буде велики празник„, рекао је Вучић.

Наводећи да ће 27. августа на конференцију доћи немачка канцеларка Ангела Меркел, аустријски канцелар Вернер Фајман и председник Европске комисије Жан Клод Јункер, Вучић је изјавио:

„То ће бити велики дан за цео Балкан. Мислим да ће до тада се завршава“.

Кад је реч о дијалогу с Приштином поновио је да не када се пребацује кривица с једне на другу страну те да је наш посао да одемо да разговарамо.

Ти разговари су, навео је, увек тешки, никада нису били лаки, некада су пристојни, некада су били и на ивици инцидента.

„Како код да окренете, ми се боримо за своју земљу, они се боре за свој народ, бар тако говоре. Понекад је чудно за шта се залажемо и једни и други, ови из међународне заједнице не разумеју, али ми се разумемо како ће ту ко кога да победи, да не кажем неку другу реч„, навео је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here