Насловна Политика Вучић: После резолуције о Сребреници нестала жеља за помирењем

Вучић: После резолуције о Сребреници нестала жеља за помирењем

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да има утисак да је после неусвојене резолуције о Сребреници, не само у региону, већ и у великом дијелу свијета, нестала жеља чак и за причом о стварном помирењу на просторима бивше Југославије.

1903-2015---vucic-intervju_620x0

Кад говорим о стабилности и помирењу, ја говорим о стварној стабилности и суштинском помирењу. То ми је најважније. Ја не говорим о политичким последицама, повољним или неповољним за било кога„, рекао је премијер у интервјуу за „Политику“.

На питање шта треба очекивати после британског предлога резолуције, руског вета и инцидента у Поточарима, Вучић је одговорио да тренутно највише страхује због регионалне нестабилности и политичких сукоба.“

Данас имам само један страх. То више није испуњење наших економских реформи. То јесте регионална нестабилност и политички сукоби. Велики страх имам због ситуације у БиХ„, рекао је предсједник Владе Србије.

На питање да ли се чуо са чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем после напада у Поточарима, Вучић је рекао да није и да ће се са њим чути у понедјељак како би се договорили око агенде посјете чланова Предсједништва БиХ Србији.

Моја сујета и оно што сам преживио не смеју бити разлог да ми не радимо на најбољи начин. Оно због чега се нисам чуо с њим јесте његово објашњење да ме није видео, да он тамо није организатор„, навео је Вучић и додао да му је Изетбеговић лично недјељу дана пре комеморације гарантовао безбједност.

Вучић је још једном потврдио да је његов однос са предсједником Србије Томиславом Николићем сасвим коректан.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here