Насловна Друштво Вучић: Победа радника Железаре

Вучић: Победа радника Железаре

0
ПОДИЈЕЛИ

У Железари никада неће радити мање људи од 5.120, поручио је радницима премијер Александар Вучић у Смедереву приликом потписивања уговора.

vucic sm

Вучић каже да је Железари Смедерево и њеним радницима осигурана сигурна будућост, а да је данашњи дан велики за тај град, али и целу Србију.

Вучић се захвалио пре свега радницима који су се истрајношћу, љубављу и посвећеношћу Железари и послу изборили за будућност, нагласивши да ће компанија бити профитабилна, плате увећане а запосленима сигурна радна места.

Упркос томе што је било много оних који су желели да се Железара угаси, Вучић је навео да ће производња с прошлогодишњих 560.000 тона ове године бити удвостручена…

„Молим вас да будете вредни, посвећени и да осветлате образ целој Србији јер ово није важан и велики дан само за Смедерево, него за целу Србију“, рекао је Вучић.

У Смедереву је данас потписан Уговор са новим менаџментом Железаре, холандском компанијом „ХПК инжењеринг“.

Уговор су потписали министар привреде Владе Србије Жељко Сертић, у име Железаре Смедерево Бојан Бојковић и представник „ХПК инжењеринга“ Петер Камараш, а потписивању је присуствовао премијер Србије Александар Вучић.

„У овој фабрици треба да раде и деца радника и ваша деца, ово је велики дан за Србију. Ову шансу не смемо да пропустимо. Честитам. Живела Железара“ рекао је Вучић и додао да ће нови менаџмент задржати садашњи број радника, што је био један од услова владе, и да у тој фабрици никада неће радити мање од 5.120 људи.

Он је захвалио синдикатима и подсетио да су му, кад их је упитао шта мисле о једном власника новог менаџмента Дзону Гудишу, синдикалци рекли да „нема шта да брине јер је Гудиш светски шампион у апсолутној категорији“.

SINDIKALCI

„Сад сте у сигурним рукама“, навео је премијер и додао да ће плате бити повећане, да ће се радити све време и да ће сви радници остати на својим радним местима.

Премијер је рекао да ће цео смедеревски крај наставити да се развија.

„Ову шансу не смемо да пропустимо, свом снагом, знањем и љубављу према фабрици прионите на посао“, рекао је Вучић.

Он је навео да жели да Железара Смедерево оствари успех као и Ер Србија, која „надлеће све авиокомпаније у региону“.

„Желим да сутра можемо да покажемо да имамо најуспешнију компанију у реигону, челицану која мозе да набавља најјефитније сировине и да свој челик продаје по доброј цени“, рекао је Вучић.

Премијер је након званичног обраћања разговарао са радницима и још једном им захвалио што у претходном периоду нису „само кукали за плате“, већ су се борили за железару, а они су захвалили премијеру и влади на ангажовању како би железара наставила да ради.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here