Насловна Политика Вучић: Ова власт никога неће хапсити на препад

Вучић: Ова власт никога неће хапсити на препад

0
ПОДИЈЕЛИ

Ова власт никога неће хапсити на препад, рекао је вечерас премијер Владе Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић.

ALEKSANDAR VUCIC

Он је на конференцији за новинаре после сjеднице страначког предсједништва на питање новинара како ће се држава односити према лидеру радикала Војиславу Шешељу уколико Хашки трибунал затражи његово враћање у притворску јединицу, рекао да је посао и обавеза државе Србије да води рачуна о сваком грађанину и о господину Шешељу.

Ми чекамо одлуке, прво да видимо како је здравствено стање господина Шешеља„, рекао је Вучић и додао да Влада Србије чека да види конкретну процедуру.

Влада Србије никога неће хапсити на препад, рекао је Вучић и додао: „То се неће десити„.

Чекаћемо прво да видимо шта је Жалбено вијеће закључило, да видимо шта они прије свега траже од нас.

Сјећате се да су га они спаковали и послали нам га. Прво су тражили да га шпијунирамо, да видимо гдје ће да једе, да спава…„, подсјетио је и додао да су они пуштањем Шешеља само Србији изазвали проблеме.

Сад ћемо да видимо шта је то ново што траже од нас, казао је премијер.

Вучић је рекао да је на предсједништву разматрана актуелна политичка ситуација и рад Владе Србије и осталих извршних органа власти у претходних годину дана.

Анализирали смо до сада учињено, разматрали смо како да наставимо са нашим активностима у свијетлу важних и тешких економских реформи које је Србија предузела, а цио свијет признао, али и у свијетлу значајних политичких притисака који су услиједили и појачавају се према Србији, посебно имајући у виду политичке, не правне, притиске који долазе из Хашког трибунала„, рекао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here