Насловна Политика Вучић отказао уговорене билатералне разговоре са највишим званичнима САД и ЕУ

Вучић отказао уговорене билатералне разговоре са највишим званичнима САД и ЕУ

2
ПОДИЈЕЛИ

Разговор Александра Вучића са америчким амбасадором Кајлом Скотом и шефом делегације ЕУ Мајклом Давенпортом био је тежак и врло отворен. Током овог сусрета, уприличеног на захтев амбасадора САД и ЕУ, нико се, како сазнаје „Политика”, није чак ни дипломатски куртоазно насмејао. О чему се причало иза затворених врата, остаће непознаница, а после састанка издато је саопштење налик онима која јавност има прилике да чује после протоколарних сусрета западних амбасадора са представницима српског државног врха.

Баш као да се протеклих дана ништа неуобичајено ни забрињавајуће није дешавало на релацији Београд–Брисел–Вашингтон. Ипак, нешто важно се десило. Само дан пре састанка мандатара са двојицом амбасадора, „Политика” је од поузданих извора из српске владе сазнала да је Вучић отказао већ уговорене билатералне разговоре са највишим званичнима САД и ЕУ.

То отказивање је најавило драматично захлађење у односима Београда са западним савезницима.

„Политика“ преноси да је у Њујорку Вучића чекао разговор са замеником помоћника америчког државног секретара Хојтом Брајаном Јиом и утицајном америчком амбасадорком у УН Самантом Пауер, док је у Бриселу 21. јуна требало да разговара са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Нема са NATO ни разговора, нити договора, нити преговора – има да слушаш, ако немаш достојанства, или да чекаш „milosrdnog anđela“, aко немаш БРАТСКОГ ИЛИ ПРИЈАТЕЉСКОГ ОСЛОНЦА!
  ИПАК, ОВО НИЈЕ 1999-та – ВЕЛИКИ ЈЕ ВЛАДИМИР РУСКИ И МОЋАН ЈЕ КИНЕСКИ ЗМАЈ!
  ОНИ СУ НА РЕДУ, АКО СРБИНУ НЕ ПРУЖЕ ПОДРШКУ – ЗНАЈУ ТО УМНИ, НЕ МОРА НАША МАЛЕНКОСТ ДА ИХ ПОДСЈЕЋА, АЛИ…НИКАД НИЈЕ ЛОШЕ ДОБРО МИСЛИТИ СВОМЕ НАРОДУ И СВИМ ЉУДИМА ДОБРЕ ВОЉЕ ОВОГА СВИЈЕТА И ВИЈЕКА!
  А БОГ ЈЕ НАД СВИМА!

 2. 0
  0

  kazu da je razgovor ovako tekao: devenport-stojeci:dobro skote, u cemu je problem? skot-stoji i pokazuje na silikoniranog, koji sedi: problem je u ovom i….u ovde! rekoh mu da ne ide u rusiju, da imamo psihijatre i mi u americi! gledaj sta mu je uradio onaj balej od putina! a ja sam ga napravio! silikonorani sedi, mase rukama i mrmlja- al si me napvavio. u p…u matevinu… ako su lagali mene i ja lazem vas…Pozdrav iz Sombora.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here