Насловна Политика Вучић: Одлазак на параду поводом Олује увреда за Србију

Вучић: Одлазак на параду поводом Олује увреда за Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Александар Вучић каже да би Србија доживела као увреду одлазак страних званичника на војну параду у Хрватској поводом 20. годишњице Олује.vucic

„Неки министри су нас позвали и питали да ли би то Србија доживела као увреду. Ја сам лично рекао да бисмо то доживели као увреду јер ми сматрамо да тог дана нема шта да се слави“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре, коментаришући да поједини страни предсатвници изјављују да неће доћи на параду.

Србија може да разуме унутрашње мотиве Хрватске, додао је премијер, али не може с тим да се сагласи и не може да оправда.

„А шта би био мотив, рецимо, Мађарске да у томе учествује, на дан који је најтужнији за Србе, кад су стотине Срба убијене, а стотине хиљада протеране. Шта је ту лепо, шта је ту добро“, упитао је Вучић.

Констатујући да су представници неких држава одустали од одласка у Хрватску Вучић је приметио да је Србија овог пута успела да се њена реч чује и нешто више поштује у односу на оно што је било раније.

Премијер је подсетио да су владе Србије и Републике Српске на заједничкој седници донеле одлуку да се 5. август убудуће обелезава као Дан сећања на страдале и прогнане Србе у хрватској војној акциј „Олуја“.

„Они (Хрвати) планирају велику прославу, за нас је од ове године па занавек дан жалости који је проглашен одлуком владе Србије и РС на заједничкој седници. За нас не постоји, тешко је пронаћи, тужнији дан у српској историји“, рекао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here