Насловна Политика Вучић: Нема спавања до понедељка, проблем Трепче мора бити решен

Вучић: Нема спавања до понедељка, проблем Трепче мора бити решен

1
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да би усвајање закона који би Приштини отворио пут за присвајање рудника Трепча било тежак ударац за дијалог српске и албанске стране и да се нада да ће српска страна то, како је рекао, најозбљније питање успети да реши.

aleksandar-vucic-02

,,Ако то Албанци ураде унилатерално односно једнострано то би био тежак ударац за дијалог српске и албанске стане“, рекао је премијер новинарима у Обреновцу.

Он је навео да је то у овом моменту најозбиљније питање за Србију које је исрксло, како је рекао, ваљда због њихових унутрашњих проблема, али да се нада да ће Влада Србије то успети да реши.

Вучић је навео да би тај закон требало да буде усвојен у понедељак што би представљало озбиљну потешкоћу и озбиљан проблем, а да је и данас са тим упознао све западне партнере.

,,На томе сам данас радио и радићу и сутра, за нас нема спавања до понедељка„, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је питање имовине у дијалогу Београда и Приштине до сада затварано безброј пута и поновио да би једнострано усвајање закона било тежак ударац за дијалог српске и албанске стране.

Тзв. косовска влада усвојила је предлог измена Закона о јавним предузећима, који отвара пут да Трепча предје у власниство КиМ, пренео је раније данас дневник „Коха Диторе“. Председништво покрајинског парламента одлучило је да се предлог закона по хитном поступку учврсти у дневени ред заседања 19. јануара.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here