Насловна Политика Вучић: Нема смисла да нас зову после пет нацрта

Вучић: Нема смисла да нас зову после пет нацрта

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Александар Вучић рекао је да није донео одлуку о одласку у Сребреницу и да ће је донети после седнице СБ, за коју Србија још није добила позив.vucic aleksandar

Како је навео, он је добио поруку у којој је позван на неформалне консултације о резолуцији од оних који су учествовали у њеном писању, али није именовао од кога је тачно тај позив стигао.

„Није проблем ако ја треба да погнем главу, али је проблем да понижавам Србију, у томе да учествујем нећу. Да нас неко понижава на тај начин да добијемо пет нацрта, а да нам после тога каже ‘Хајдете сада и ви, пошто смо се са некима договорили’, то нема смисла“, навео је Вучић у Клубу посланика.

Он је напоменуо да Србију нико није питао да ли је таква резолуција потребна и истакао да Босна и Херцеговина учествује у консултацијама на изради тог документа.

Вучић је рекао да још није донео одлуку да ли ће отићи 11. јула на помен жртвама у Сребреници и додао да ће одлуку донети наредних дана, а у складу са тим што се буде дешавало, између осталог, и са резолуцијом о Сребреници.

„У сваком случају, половина Србије ће да критикује, она друга половина која ће бити задовољна ће да ћути и чекаће неку другу прилику да критикује“, рекао је премијер.

Према његовим речима, одлуку ће донети у складу са интересима Србије и стабилношћу региона.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here