Насловна Политика Вучић: Неће нам лекције држати Хрватска – фалсификат Европе и њених вредности

Вучић: Неће нам лекције држати Хрватска – фалсификат Европе и њених вредности

3
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је синоћ да Србију нико неће газити и понижавати, а да Србија никога не мрзи, не жели сукобе, са свима хоће да разговара, буде марљивија и проналази компромисе, преноси „Танјуг“.

„Посебно нећемо дозволити да нам лекције држи земља као Хрватска, која представља „фалсификат оригинала“, односно фалсификат Европе и европских вредности,“ рекао је Вучић на прес конференцији и додао:

„Нећемо бити ни они које ће било ко, било када, на било који начин да понижава. Србију никада нећете моћи да газите, ни да згазите, ни да понижавате. То је таблица наших вредности, са тиме смо ушли у преговоре, са тиме ћемо изаћи, надам се као члан Европске уније, а ако не онда као модерна држава“, рекао је Вучић, на прес-конференцији поводом хрватске блокаде отварања поглавља 26 у Бриселу.

Усташки поздрави и споменици терористима нису европске вредности него поремећај и комплекс

Вучић сматра да Србија не прави компромис са Европском унијом, него сама са собом, међутим, како каже, Европа није нешто што Србију могу да уче они за које су партизани били терористи – а усташе војска, они који се плаше српских чоколадица и они који сматрају да цијела историја почиње флоскулом о великосрпској агресији, преноси „Танјуг“.

„Није Европа за нас територија, не видимо у њој само новац, разне фондове, још мање је доживљавамо као велику заштитницу. Европа је оно што ми хоћемо да будемо унутар у Србији, Европа је однос који хоћемо да имамо према себи и другима. Европа је она лекција коју сами учимо за себе и због себе,“ подвукао је Вучић и додао:

„Лекцију од оних који тврде да су партизани били терористи, а усташе призната војска на страни правде и истине не примамо, те лекције у Србији нису и никада неће моћи да прођу. Лекције које нам држе они који се плаше наших чоколадица презиремо, лекције оних који за резултате на ПИСА тестовима оптужују мањине одбацујемо, лекције оних који терористима дижу споменике где год стигну, лепе усташке поздраве, најгоре нацистичке поздраве, доживљавамо не као вредност, већ озбиљан поремећај и комплекс,“ нагласио је Вучић.

„Посебно немамо намеру да слушамо било какво предавање од оних који говоре да цела историја почиње и завршава се флоскулом о великосрпској агресији,“ казао је он.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Na koga se ova prica odnosi / na Croatiu ili na Montenegro? Molim redakciju da nama nedovoljno pismenima pomogne da pravilno razumijemo stvari / Sto znaci poklic: Ako si Srbin idi u Srbiju, a ja jedva i da znam kudijen se ide u Srbiju / preko Djakova ili preo Brodareva, kad je kreta na Cetinje djed je govorio / Ja ojdo u Crnu Goru…

 2. 0
  0

  Potpuno ste u pravu, 007, i moj djed je, kad je sa Primorja išao na Cetinje, u Nikšić ili Titograd (Podgoricu), uvijek govorio: Djeco, idem u Crnu Goru“! Neka montenegrinski neonacisti utvrde gdje su te njihove „nahijske“ granice, mada ne treba zbog tog ološa vrijeđati dobar dio časnog naroda iz Katunske, Lješanske, Riječke i Crmničke nahije koji jedini u Crnoj Gori jesu Crnogorci u onom najužem smislu!

 3. 0
  0

  montenegrinski neonacisti su poturice danasnjice. vecina ih je cetnickog (necu reci srpskog) porijekla. bez uvrede cetnicima. poturica grdja od turcina. nista novo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here