Насловна Политика Вучић: Не може да се отима имовина Србији

Вучић: Не може да се отима имовина Србији

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се Влада Србије понаша веома одговорно и да ће се тако понашати и у случају Трепче и по питању друге имовине на Косову и Метохији и да сви треба да разумеју да не могу од Србије да узму све и да је ништа не питају.

vucic

Говорећи о Трепчи, Вучић је прецизирао да се металуршки део тог комбината највећим делом налази на северу Косовске Митровице, а рудници на јужном и да се не могу негирати српски интереси.

Како је рекао, компримиси ће се морати правити, те да се никако не може сложити са онима који инсистирају и који изјављују, а који су признали Косово, на томе да им све и припада.

Како је рекао, све што је Србија успела до сада у заштити својих интереса и имовине је у тим условима – херојско дело.

Он је додао да га хистерија коју Албанци показују и то што су протестовали и хоће да руше тамошњу владу уопште не интересује, да западне силе морају да разумеју да „не можете да узмете све и да нас ништа не питате“ и да тако нешто нигде не пише у споразуму из Брисела.

На питање да ли је тачна изјава известиоца европског парламента за Србију Дејвида Мекалистера да је Вучић „уценио“ да се разговори у Бриселу неће наставити ако Приштина присвоји Трепчу, премијер је рекао да није тако рекао, али да би то могло тако да се чита.

Како је навео његов посао је да штити Србију од оних који су јачи, али истовремено да је не изложи санкцијама, изолацији, бомбардовању…

„Скупо ме грађани Србије плаћају, са овим смањењем то је 108.000 динара и то је велика плата да га не би обављао на најбољи могући начин“, рекао је он и додао да није никога уцењивао, али је навео да се од Србије не може нешто очекивати, а да је стално саплицћу.

„Питање имовине смо покретали више пута и сада сам га намерно покренуо додатно“ рекао је премијер и поновио да је његов посао да води рачуна о Србији и да себе изложи политичкој или некој другој опасности, али не Србију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here