Насловна Политика Вучић на Космету: Премијер се расплакао на откривању споменика краљу Милутину (ВИДЕО)

Вучић на Космету: Премијер се расплакао на откривању споменика краљу Милутину (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић открио је данас споменик краљу Милутину у центру Грачанице и поручио да свако министарство има обавезу да води рачуна о сваком месту на Косову и Метохији.

vucic kosmet

Вучић је, у обраћању окупљеним грађанима рекао и да ће од приватизационих прихода један део бити одвојен за улагање и отварање инфраструктурних и других пројеката на Косову и Метохији.

,,Србији је сада потребна паметна и мудра политика, политика мира која ће донети резултате. Не треба се борити борбеним покличима, већ памећу и одлучношћу већом него икада“, казао је премијер.

Указао је да не воли да говори о „небеској Србији“, али је подсетио да је 1321. године умро краљ Милутин и да сад, седам векова након тога, треба да видимо шта смо урадили од онога што је, како је рекао, он урадио и шта треба да учинимо како бисмо обезбедили будућност наше деце.

Он је напоменуо да ће у наредних годину дана бити и нових инфраструктурних пројеката на Косову и Метохији чији је циљ да се сачува будућност Срба на том тлу.

,,Овде треба да остану ваша деца, а затим и њихова деца и њихови унуци„, рекао је Вучић.

Вучић је поновио да неће оставити нити заборавити ниједно село на Косову и Метохији и поручио да Влада Србије чини све како би „наша позиција била чвршћа и боља“. Према његовим речима, ту политику и тај напредак осећају и грађани.

Премијер је рекао да је, обилазећи Косово и Метохију данас, виђао Албанце који су га дочекали са својим заставама, да су неки и псовали и претили, али да је наша порука да хоћемо и желимо да све проблеме решавамо мирним путем.

,,Све проблеме треба решавати мирним путем, али никада нећемо прихватити да неко руши српски понос„, поручио је Вучић.

Шеф владине канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је окупљеним грађанима да је ова влада спремна да води разговоре који јој наносе политичку штету, али су битни за безбедност Срба на Косову и Метохији.

,,Нема алтернативе разговорима који ће довести до боље безбедности и бољег живота за све који живе на Косову и Метохији„, рекао је Ђурић.

Окупљенима се обратио Владета Костић, кандидат за градоначелника Грачанице српске листе на изборима који ће се одржати у недељу, који је истакао да је у Грачаници много тога урађено – да су реновиране улице, трг и школе, али да ће још доста тога бити урађено урадити за бољи живот грађана, а све уз подршку Владе Србије.

vucic kosmet 1

Садашњи потпредседник тзв. владе Косова Бранимир Стојановић поручио је да је кључ за опстанак и бољи зивот у јединству српског народа.

,,Дрво тог јединства посађено је пре годину дана и зове се заједница српских општина“, рекао је Стојановић.

Он је поручио да су многи покушали да праве поделе на КиМ да их деле на јужне и северне, на лојалне и нелојалне, али да им то неће успети и да се против тога треба борити.

У првој посети Косовском поморављу једног виског српског званичника од 1999. године Вучић је пре Грачанице бравио у Пасјану, где је отвордио нови здравствени центар са породилиштем, а потом и Штрпце.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Разумијем невоље наше браће на Косову. Вучићевим сузама не треба вјеровати, посебно откад је угостио Мила Ђукановића у Београду. Није то онај Вучић што је био некад. Дај Боже да нијесам у праву!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here