Насловна Политика Вучић: Ми не молимо никога

Вучић: Ми не молимо никога

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић се нада да ће током наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу 9. фебруара бити жеље да се чују ставови српске стране.

aleksandar vucic

„Биће и припрема за наставак дијалога 9. фебруара, свакако да ће бити тешко. Надам се да ће бити довољно разумевања и довољно жеље да се чују ставови и српске стране, пошто немам сумње да ће се добро чути албански захтеви„, казао је премијер за РТС у Давосу, где је на Светском економском форуму.

Коментаришући отварање поглавља у преговорима о чланству Србије у Европској унији, Вучић је истакао да Србија „никог не моли“ за то.

„Ми не молимо никога, неки су научени од раније да ми трчимо за њима и да их молимо, да им говоримо ‘Молим вас, отворите неко поглавље, јер ако нам не отворите поглавље, пропашћемо начисто’. Не, наше је да радимо свој посао, мислим да у најважнијим сферама друштвеног живота радимо тај посао добро“, навео је Вучић.

По његовим речима, почеће преговори о појединим поглављима што ће бити добра вест, јер су то, како је рекао, „грађани Србије заслужили и чиме ће бити награђени“.

Упитан о састанку са извршним директором арапске компаније Мухамедом Алабаром и пројекту „Београд на води“, Вучић је одговорио да је задужен да ћути о постигнутом договору „до не зна се ког фебруара када ће Алабар доћи у Београд“.

„Ићи ћемо с тим пројектом и Србија и Београд ће изгледати другачије, биће отворена нова радна места„, најавио је он.

Премијер је оценио да су кључ успеха Србије започете економске реформе и да је то један од разлога што је Србија поштована.

Светски економски форум одржава се до 24. јануара у Давосу у Швајцарској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here