Насловна Политика Вучић: Јаснe поруке из Сребренице

Вучић: Јаснe поруке из Сребренице

0
ПОДИЈЕЛИ

Мандатар Александар Вучић изјавио је данас да Европска унија треба да Председник владе Александар Вучић изјавио је данас да је Србија разумела поруке из Сребренице и да не жели да прави проблеме.

„Имају право на то да некога желе или не желе. Нећемо да правимо проблем и прихватамо њихову идеју да смо вишак у Сребреници. Они су код нас увек добродошли. И ми смо били добродошли пре неколико месеци“, рекао је Вучић.

Он је навео да не би да улази у разлоге да ли је та одлука донета због изборне кампање или из неког другог разлога.

Навео је да начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића доживљава као пријатеља Србије и свог доброг познаника, те да је он увек добродошао у Србију и Београд.

О Сребреници мислим исто што сам мислио и прошле године и увек бих исто рекао, закључио је Вучић.

„Ја разумем све што они кажу имају право да некога желе или не желе“, рекао је Вучић.

Влада кад будем могао да је формирам

Мандатар Александар Вучић изјавио је данас да ће влада бити формирана „кад буде имао владу“, а да ће то свакако бити пре 17. августа, кад заседају директори ММФ.

„Формираћемо владу кад будем могао да формирам владу, у складу са законом“, рекао је Вучић новинарима у Београду, а на питање да ли ће то бити пре 17. августа, кад заседају директори ММФ, одговорио:

„Далеко је 17. август“.

Упитан шта кочи формирање владе, Вучић је одговорио питањем „видите шта се догађа у свету“, а о евентуалном уласку ЛДП о владу, поручио:

„Немам шта да вам кажем на то. Кад будем имао владу сазнаћете“, рекао је Вучић.

То, како је објаснио, значи да ће састав владе јавност знати три дана пре њеног формирања, јер тада има обавезу да свој предлог образлажи скупштини.

Могу да отворе поглавља, не морају, њихова ствар

Мандатар Александар Вучић изјавио је данас да Европска унија треба да донесе одлуку о отварању поглавља са Србијом, а да ми и даље радимо све како бисмо развијали земљу и побољшали животни стандард.

Вучић је, реагујући на и даље неизвесну одлуку Брисела о отварању поглавља до краја јуна, рекао да о томе одлучју „велики политичари“, а да „ми, у нашој малој политици побољшања животног стандарда, боље економије, треба да будемо све успешнији“.

„Ми ћемо да развијамо земљу и следеће године ћемо да задржимо висок раст и да будемо економија са најснажнијим растом у Европи и ја ћу да тиме да будем задовољан. Све друго су велики политичари, ја сам обичан човек, мали политичар, они воде велику политику, али је важно да ми у нашој малој политици урадимо све што можемо“, рекао је Вучић.

Како је рекао, он одлично разуме како то иде у великој политици, али је најважније шта ће Србија да уради за себе.

„А то да ли ће да нам отворе сад или кад им се допадне, могу да отворе или не морају, њихова ствар“, рекао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here