Насловна Политика Вучић: Имам једну недоумицу која се тиче састава нове Владе Србије

Вучић: Имам једну недоумицу која се тиче састава нове Владе Србије

1
ПОДИЈЕЛИ

После састанака са лидерима странака и покрета који су на парламентарним изборима добили поверење грађана и обезбедили место у Народној скупштини Републике Србије, мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић, рекао је да је задовољан разговорима које је данас обавио. 

“Задовољан сам јер сам чуо различите идеје и предлоге, многе од идеја као мандатар узећу у разматрање… Неке прихватам, неке ћу уврстити у експозе који ће бити дефакто програм нове владе. Најпре сам разговарао са представницима коалиције СПС-ЈС, ти разговори су били отворени, говорили смо о циљевима који се у великој мери подударају. Договорили смо наставак разговора у наредном периоду. Затим сам се састао са председником СРС Војиславом Шешељем и то је био отворен и учтив, пристојан разговор. Шешељ је изнео своје идеје, реако је да је спреман на сарадњу ако се Влада Србије одрекне европског пута. Рекао сам му да је Србија на европском путу. Било је корисно“, рекао је Вучић.

Потом се осврнуо на састанак са представницима листе Доста је било.

“Најкраће сам разговарао са представницима листе Доста је било. Не бих то коментарисао. Неко није дошао да разговара, а онда је, како су ми рекли сарадници, изашао напоље и рекао “другарице, учитељице, перица ми је нешто рекао…“. Нека плаче, нека кука, нека се жали. Никога се не плашим, свакоме у лице кажем шта мислим“, додао је Вучић.

Радуловић је раније изјавио да је предао Александру Вучићу тужбу, а да му је он одговорио увредама.

Вучић је додао да се нада да ће Влада бити формирана до 16. јуна, али је додао да постоји могућност да се то догоди и касније.

“Трудићемо се да буде најбоља могућа влада, свакако желимо да што пре то завршимо, али не да буде лоше одрађено“, рекао је он.

Како је рекао, после данашњих консултација има једну недоумицу више која се тиче састава нове владе, али није желео да открива о чему се ради.

Вучић је додао и да ће сутра наставити консултације са мањинским странкама које су ушле у парламент, а да ће у петак разговарати и са представницима сопстевене странке и странкама које су биле на листи СНС, како би се и са њима консултовао.

“Тек онда ће уследити други круг консултација, у зависности од тога са ким буде потребно да разговарамо“, рекао је он.

Он је рекао да су данашње консултације биле веома важне и ако се узме у обзир број грађана који су гласали за СНС и странке са којима је данас разговарао.

“Радуловић је нешто донео и спустио испред себе, мени ништа није дао. Рекао сам му да је непристојан и неваспитан, да нема никакву политику. Добио је заслужену лекцију и то је у реду. Што се тиче увреда на рачун новинара, то само говори о његовом васпитању“, нагласио је мандатар за састав владе.

Навео је да је са представницима ЛСВ разговарао о будућности покрајине, да је добио неколико добрих савета, а да је са представницима покрета Двери говорио о политици наталитета и о томе шта треба променити у наредном периоду.

Потом се осврнуо и на оно што је он, како каже, говорио у разговорима са представницима парламентарних листа.

Ја сам говорио о будућности Србије и то је наша политика, то је политика независне и суверене земље, да чувамо то, али и да чувамо све оно што смо до сада урадили, то су добри економски темељи. Потребно је много нових реформи, посебно у образовању, школству, здравству, реформе у пољопривреди. Рекао сам да нам је ваљда постао део менталитета, да само кукамо и да се жалимо. Морамо то да променимо како бисмо ове резултате могли да баштитимо у наредним годинама“, додао је Вучић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    ja cu da ti je resim- prvo ti nemoj da budes predsednik vlade, a za ostalo se ti ne sekiraj. povuci se u tisini, tako je najbolje za sve…Pozdrav iz Sombora.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here