Насловна Политика Вучић и представници Срба са КиМ о раздору у Српској листи

Вучић и представници Срба са КиМ о раздору у Српској листи

1
ПОДИЈЕЛИ

У Влади Србије јутрос је почео састанак премијера Александра Вучића са политичким представницима Срба са Косова и Метохије, које је позвао на разговор након што је унутар Српске листе дошло до размимоилажења по питању спровођења државне политике.

На састанак, којем присуствује и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, у Београд су допутовали посланици Српске листе, као и министри у косовској влади, потпредседник Бранимир Стојановић, министар Далибор Јевтић, као и смењени министар Љубомир Марић.

За столом са премијером седе и посланици из Српске листе који су, пристанком на смену Марића изазвали раздор.

Део посланика са те листе на своју руку, без консултација са Владом Србије, прекинуо је бојкот косовских институција и вратио се у покрајинску скупштину чиме је практично потврдио да се слаже са сменом министра Љубомира Марића, уместо којег је косовски премијер Иса Мустафа уз њихову сагласност поставио Мирјану Јевтић из Покрета социјалиста (ПС).

Премијер је раније најавио да ће на ту причу ставити тачку, а то ће истовремено бити и тачка на наводе о сукобу министра и председника ПС Александра Вулина и директора Канцеларије за КиМ Мрака Ђурића, односно СНС.

Вучић је пре неколико дана рекао да има пуно поверење у министра Вулина и да је до сукоба његове странке ПС и Српске листе на КиМ дошло због уплитања страних фактора и Албанаца.

„Неки људи су дали себи за право да ураде нешто што је противно интересима Републике Србије. Ту је био уплетен и страни фактор и наравно Албанци, било је различитих ствари о којима не бих данас да говорим. У понедељак сам сазвао састанак у девет ујутру. То је расплет и крај приче“, рекао је Вучић.

Вулин је у међувремену пошто су већина „одметнутих“ од државне политике ччланови ПС упозорио да ко се не одазове позиву премијера неће више бити члан те странкле.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Уз мало среће и домаћинскога здравља, лов на вештице завршиће се баш на онај дан када је пре много векова означен као почетак свега и завршетак ничега.

  Дилему ко је био вештац а ко вештица, и да ли вештице постоје решиће, и овог пута Шпанска Инквизиција. Сад кад знамо где вешци и вештице станују лако ћемо да довеземо бале сена и суво грање иструлело у Косовским шумама. Уместо мирођијом припремљену ломачу зачинићемо усахлим прахом Косовског Божура. У једном тренутку сви вешци и вештице склониће се са ломаче а Кардинал ће на њој принети гозбу и позвати гладан народ да напуни стомаке.

  Литија која није из нашег села удараће у звона која су окренута наопачке а чије конопце вуку они који од конопаца омче праве. Гласови који зборе неразумне слогове вибрираће тонове које наша срца не могу да певају…

  Не може народ да потрчи толико брзо колико глад може да потера ноге у галоп нити камени бедеми могу да зауставе оно што гладне очи науме. Оно што разум чује гладне очи не могу да виде нити пак ноге могу да ходе онде где гладне очи не гледају. Оно што очи не виде срце не може да воли. Оно што срце воли гладан стомак презире…

  Креснућемо шибицу!!!

  Прочитајте више: “Решењем“ убијају наду – КМ Новине http://www.kmnovine.com/2016/12/t24.html#ixzz4TwBE4szi
  Косово и Метохија, Србија
  Follow us: @KmNovine on Twitter

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here