Насловна Политика Вучић: Хвала Словачкој што не признаје независност Косова

Вучић: Хвала Словачкој што не признаје независност Косова

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Словачке Републике Јана Варшоа и захвалио му на сарадњи и личном доприносу на унапређењу односа Србије и Словачке.

1903-2015---vucic-intervju_620x0

Вучић је захвалио амбасадору и на принципијелном ставу Словачке да не признаје једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Српски премијер оценио је да су политички односи двеју земаља веома блиски и да постоји спремност да се сарадња продубљује у свим областима од обостраног интереса, а посебно економска сарадња.

Вучић је рекао да и Србија мора да се потруди и створи услове да привуче нове словачке инвестиције.

Словачку је навео као пример успешно завршене транзиције, чија би искуства требало применити у Србији, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Варшо је изразио велико задовољство што је могао да сарађује са владом премијера Вучића, чији потези имају неподељену подршку словачке Владе.

Истакао је и континуирану подршку своје земље евроинтеграцијама Србије, која се огледа и кроз скоро оснивање Фонда за Западни Балкан.

VUCIC I JAN

Тај Фонд Словачка, са осталим чланицама Вишеградске четворке, намерава да користи за унапређење квалитета живота становника западнобалканског региона. Словачки амбасадор исказао је задовољство што је, током свог мандата, био сведок и економског напретка Србије, пре свега успостављања финансијске дисциплине.

Изразио је наду да ће словачки стручњаци у управи „Железаре Смедерево“ имати успеха у оживљавању производње и дати допринос привредном расту Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here