Насловна Друштво Вучић брине, због Грчке нам скочио дуг

Вучић брине, због Грчке нам скочио дуг

0
ПОДИЈЕЛИ

„Када је реч о референдуму у Грчкој, то је воља народа у тој земљи, али бринем зато што је евро пао за 1,5 одсто, што нам повећава јавни дуг у еврима иако ни динара нисмо узели“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Тополи.aleksandar vucic

Премијер је отворио нови мост на Јасеници у селу Блазнава код Тополе, који је уништен у прошлогодишњим поплавама, најављујући и нове инвестиције у путеве и уређење речног корита. Отварању је присуствовала и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић.

Вучић је рекао да је у изградњу моста, дужине 68 метара и ширине 10 метара, уложено око милион евра, а да су планирани и додатни радови у вредности од 32 милиона динара за чишћење корита и регулисање речног тока узводно и низводно.

Само 300.000 евра биће опредељено за уређење корита, улагаће се у путну инфраструктуру, рекао је Вучић, наводећи да ће од 1. августа почети радови на путу ка Руднику, и то 27 километара пута.

Говорећи о изграђеном мосту у Блазнави, премијер је казао да ће сада захваљујући њему сви моћи да извозе воће.

„Очекујте од своје државе и добићете много већу помоћ него што је била“, рекао је Вучић и захвалио председнику општине Топола Драгану Јовановићу што је тражио помоћ у томе.

„У претходних годину дана изградили смо више брана и објеката на рекама него у претходних 25 година“, рекао је премијер и додао да је за годину дана изграђено 23 таквих објеката, а за последњих 25 година свега 19.

„Сваког дана отварамо неку фабрику“, рекао је Вучић и додао да мало ко хоће да примети да је нешто добро, и да је направљено. „Ово овде је направљено великим трудом радника“, рекао је он.

Мост на Јасеници налази се на државном путу Топола-Шаторња-Страгари и његовим отварањем поново је нормализован и успостављен саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Мост је изградило предузеће Мостоградња, а радове вредне милион евра финансирали су Путеви Србије и општина Топола.

Претходно је Вучић обишао винарију „ПИК опленац“. Проширење винарије, која је основана 1948. године, а почела да ради 1955, биће завршено у наредне три до четири године, када би требало да достигне пун капацитет од 5,5 милиона литара вина годишње.

Отварање реновираног погона у првој фази предвидјено је за 12. октобар ове године, када ће предвидјен капацитет бити милион литара вина годишње.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here