Насловна Политика Вучелић: Даниловићева Скупштина помирења је била представа за јавност

Вучелић: Даниловићева Скупштина помирења је била представа за јавност

2
ПОДИЈЕЛИ

На августовској сједници у Подгорици потврђена је гротескна представа с намјером разбијања Демоса. Наиме, пала је маска бившег предсједника ИО Горана Даниловића, а црногорска јавност као и чланови ДЕМОС-а су сада видјели његове праве намјере, да коначно са позиције вјечитог другог пређе на позицију предсједника странке, саопштила је Маја Вучелић, одборница ДЕМОС-а у Скупштини Главног града.

Саопштење у цјелости преносимо:

„Сада је јасно да је његова прича о скупштини помирења била представа за јавност, како би прикрио свој прави циљ.То све ради драстично кршећи статут завађајући чланство ДЕМОС-а, обмањујући јавност неким нотарским већинама никад верификованих на сједницама надлежних партијских тијела, и надасве покушавајући да разбије ДЕМОС – странку коју је, као што је јавности познато, основао Миодраг Лекић.

Колико је правно- статутарно неутемељно одржавање скупштине говори чињеница да поред непостојања већине на Главном одбору нити постојања одлуке Главног одбора за тако нешто, исти орган није верификовао критеријуме за избор делегата, што је такође изричита одредба Статута.

Врхунац ироније у овој трагикомичној представи се огледа и у томе да и сам Даниловић зна да би нека таква скупштина била правно ништавна. Упркос томе он наставља представу у жељи да добије публицитет за улогу лидера, наравно лидера у покушају.

Супротно одлукама Предсједништва и Предсједника ДЕМОС-а, Даниловић наставља организовање своје приватне и унапријед фингиране скупштине, ваљда са својим пријатељима и кумовима, баш онако како је и сам похвално признао на последњој сједници распуштеног Извршног одбора.

Са друге стране, ДЕМОС последњих дана – сада шире у посједу документације – константно ради на расвјетљавању и исправљању малверзација, попут награђивања главних теренских помагача Горана Даниловића у виду високих финансијских надокнада, са којима ћемо врло брзо упознати јавност, као и надлежне органе.
Жалимо особе које се увлаче у ову комичну и неморалну операцију покушаја разбијања странке, а Даниловићу, желимо срећу у формирању нове партије на његовој приватној скупштини.

Његово сањано прво мјесто међу кумовима и пријатељима није недостижно.
Оно што га упозоравамо јесте да остави ДЕМОС којем је нанио велику штету и у који је, сада се то добро види, подмукло ушао да би за своје циљеве а могуће и циљеве других, намјерно компромитовао странку, дајући јој имиџ примитивних заплета,“ закључује Маја Вучелић из ДЕМОС-а.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here