Насловна Политика ,,Вратите се у Русију, ако сте Руси „

,,Вратите се у Русију, ако сте Руси „

0
ПОДИЈЕЛИ

Државна дума позвала је руске бизнисмене да пребаце своју имовину из иностранства у Русију.

rusija soci

„Позивам све да издају своја имања у иностранству и да инвестирају новац у нашу земљу“, изјавио је агенцији ТАС С први замјеник предсједника одбора за уставно законодавство и државно уређење Александар Агејев.

Он је као примјер бизнисмена из Русије који би требало тако да поступе навео милијардера Михаила Прохорова, власника њујоршког кошаркашког клуба Бруклин нетс, који је на листи магазина Форбс најскупљих спортских клубова на шестом мјесту, с процењеном вриједношћу од више од милијарду долара.

Прохоров је 2010. купио 80 одсто власништва НБА клуба, који је тада коштао 300 милиона долара.

„Нема сумње да Прохоров има истанчан смисао за бизнис, јер је купио клуб који сада вриједи пет пута више, у великој мјери захваљујући новцу који је зарадио у руском предузећу у Краснојарској покрајини“, изјавио је Агејев.

„Ипак, бизнисмени као што је Прохоров не могу да буду друштвено неодговорни сада када се погоршала економска ситуација. Важно је да сва та средства треба да буду враћена кући, у нашу земљу“, истакао је руски посланик.

Агејев је додао да ако Прохоров себе сматра Русом и особом која брине о судбини своје домовине, онда је важно да и он пребаци своју имовину у Русију.

Медији су недавно писали да Прохоров преговара о продаји свог удјела у власништву Бруклин нетса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here