Насловна Друштво Врачани оптужују: Божидар Вуксановић стоји иза незаконитог рушења куће Златичанина (ВИДЕО)

Врачани оптужују: Божидар Вуксановић стоји иза незаконитог рушења куће Златичанина (ВИДЕО)

7
ПОДИЈЕЛИ

У Сутомору се не смирују страсти након рушења породичне куће Светлане и Недељка Златичанин.

НВО „Коријени Врачана“ оптужила је директора Управе за инспекцијске послове Божидара Вуксановића да је директно одговоран за, како су рекли, противуставно и противзаконито рушење куће у којој Златичанин живе већ три године.

Инспекција заштите простора, подсјетимо, порушила је у сриједу, највећим дијелом,  породичну кућу Светлане Златичанин у Косовској улици у Сутомору, односно први и други спрат, како је то и наложено рјешењем које је донио инспектор заштите простора Владимир Рашковић.

sutomore-kuca-laticana-03Власница куће Светлана Златичанин о томе није обавијештена, јер се налази у иностарству, а у кући,  када су радници које је инспекција ангажовала пробили дворишну капију и кренули у рушење –  није било никога од чланова породице Златичанин.

Желимо да подсјетимо јавност и институције система, али и међународне организације и амбасаде земаља цивилизоване Европе и свијета,  да је рушење породичне куће Светлане и Недељка Златичанина започето 26.августа, на дан када смо требали да на подгоричком аеродрому дочекамо нашег брата, рођака и саплеменика Дејана Златичанина, који се вратио са титулом професионалног свјетског  боксерског шампиона из Америке, а настављено и довршено на дан када је он отпутовао на нови меч, такође у САД,  гдје ће бранити титулу најбољег на планети. Све ово и не би било толико чудно да којим случајем Божидар Вуксановић поред тога што је главни човјек свих инспекцијских служби у Црној Гори у исто вријеме није и предсједник Боскерског савеза Црне Горе. Исти Вуксановић је 2009.године уклонио из црногорске боскерске репрезентације садашњег свјетског шампиона. Такође, подсјећамо јавност да се  Вуксановић  није удостојио ни да честита Дејану  титулу свјетског шампиона„, казао је Благоје Златичанин, представник НВО „Коријени Врачана“.

bozidar-vuksanovic-03Он је подвукао да му је жао што доводи у везу са овим случајем најславнијег црногорског боксера, „али је очигледно да су се интереси Вуксановића и оних који су из личних интереса форсирали рушење куће породице Златичанин у потпуности поклопили“.

Антагонизми и сујета Вуксановића, и могуће нешто треће  – су урадили своје.  Ако свему овоме придодамо чињеницу да Управа за инспекцијске послове коју води Вуксановић није уважила медицинску документацију која потврђује да се власница „спорне“ куће налази на лијечењу у иностранству и да јој није уручено обавјештење о рушењу, као ни аргументе да пред Уставним судом траје поступак у коме власница објекта тражи издавање привремене мјере на рјешење Инспекције заштите простора до окончања поступка легализације у складу са Законом о регуларицизацији неформалних објеката, који је од августа на снази, јасно је да је ријеч о добро организованој акцији која диригована и подржана ‘са врха’„, навели су из НВО „Коријени Врачана“.

Они су нагласили и како је очигледно да Вуксановићу смета „што су Црногорци из Враке, једнако као и њихови преци који су старосједиоци Црне Горе, прославили и прослављају Црну Гори на сваком кораку, и што се поносе подједнако Црном Гором и својом Враком“.

sutomore-kuca-zlaticana-02Вуксановић би требао да се поноси својом Метохијом и селом Горња Добруша гдје је рођен, учио школу и растао. Није ваљда да се стиди свога завичаја и родног краја. То традиционалним и моралним Црногорцима није својствено. Бар смо ми из Враке васпитавани у таквом патријархалном духу, а колико знамо и прави Црногорци из Метохије“ – закључују из НВО „Коријени Врачана“.

Чупањем маслине послали тешку поруку

Благоје Златичанин поставља питање и да ли су они који су током рушења куће Светлани Златичанин у Сутомору чупањем вишегодишње маслине у дворишту такође жељели да оставе поруку.

„Ако знамо да се маслина сматра симболом мира и важи за „дрво живота“, онда је та порука застрашујућа, тешка и преозбиљна да би се преко ње могло прећи тек тако“ – каже Благоје Златичанин.

УИП: Поштујемо закон

Из Управе на чијем је челу Божидар Вуксановић изричито демантују тврдње НВО „Коријени Врачана“.

Наводе да је инспекција у предмету „Златичанин“ поступала у складу са законским овлашћењима. Што се тиче помињања Дејана Златичанин, из УИП су саопштили да је Боксерски савез ЦГ на челу са Божидаром Вуксановићем овог боксера предложио за спортисту године Црногорском олимпијском комитету.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kompleksas Bozo se sveti. Kakav bolesnik lele. Znaci iz Gornje Dobruse seljačina. Bozo nikad ne priča da je on došao sa Kosmeta. Čega se stidi gnjida špijunska? Zlaticanin, vi ste ponos Crne Gore.

 2. 0
  0

  Zasto gospod,Bozo ste iskljucili iz reprezantacije CG najbolje boksere 2009 god samo zbog toga sto su Crnogorci iz Vrake..Konkretno Dejana Zlaticanina sa bratom Momcilom i Dejana Matanovica,Zasto jedini Bokserski savez nije uputio cestitke svetskom sampionu u WBC Dejanu zlaticaninu.Zasto na dan kada smo docekali najtrofejnijeg boksera i sportista Cg kao preds,Bokserskog saveza umjesto da docekas Dejana taj isti dan poslao si ekipu da rusi kucu Zlaticanima,Zasto 30 Novembra umjesto da ispratis Dejana i da mu javno pozelis srecu u odbrani najtrofejnijeg pojasa .Ne gosp.Vi ste umjesto toga dana srusili kucu Zlaticanima.Cudna simbolika.

  .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here