Насловна Друштво Возило слетјело у кањон Таре, путнике ужетом извлачили по ноћи

Возило слетјело у кањон Таре, путнике ужетом извлачили по ноћи

0
ПОДИЈЕЛИ

Права спасилачка драма одвијала се ноћас у кањону Таре, након што је, у близини спавишта, поред пута од великог моста према Мојковцу, у ријеку слетјело возило у коме се налазило пет страних држављана.

Kanjon TARA

Сви они су задобили повреде и током ноћи транспортовани у пљеваљску болницу.

Један од путника успио је изаћи из смрсканог аутомобила, које је до пола било у води, испливао је и телефоном позвао камп „Кљајевића лука“ који су позвали полицију на Жабљаку, хитајући са чамцима на лице мјеста. У помоћ је са Жабљака притекла полиција, припадници службе заштите и спасавања, хитна помоћ и група спасилаца из Обавјештајне тачке ГСС Црне Горе. Ватрогасци са техничким возилом такође су били на лицу мјеста ради ослобађања двоје заробљених из смрсканог возила човјек са опремом за спашавање из смрсканог возила.

Уз помоћ алпинистичког ужета са спасиоцима се до возила спустила и љекарка хитне помоћи која је одредила редослед спасавања, сходно процијењеној тежини повреда. Након што су ослобођени из возила, прво је једна дјевојка, на носилима допремљена до чамца, транспортована до погодног мјеста а одатле уз помоћ ужади извучена на пут и смјештена у возило хитне помоћи.

Поступак је поновљен и у случају једног момка, а код остало двоје није било потребе за коришћење носила већ су из ријеке смјештани у чамац извлачени ужадима на пут, а одатле одвожени у болницу.

Акција је окончана око пет часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here