Насловна Политика ДСС: Војвођанском академијом хоће да разбију Србију

ДСС: Војвођанском академијом хоће да разбију Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка Србије одлучно се противи формирању тзв. „војвођанске академије“ јер је то у супротности са Уставом и законима Србије и представља покушај ударања темеља војвођанске нације. ДС, ЛСВ и СВМ не одустају од покушаја поделе државе Србије и српског народа без обзира на велику победу владавине права, Устава и Демократске странке Србије над поборницима одвајања Војводине од Србије извојеване на Уставном суду, наводи се у саопштењу те странке.

dss

„Ко хоће ВАНУК, а не одговара му САНУ у Новом Саду, значи да му не одговарају ни Светозар Милетић, ни Лаза Костић, ни Ј.Ј. Змај, ни Јаша Томић, ни хероји ослобађања Војводине из 1918. Војводина је 1918. рекла историјско ДА за присаједнињење матици Србији и од тада је свима јасно да је Војводина Србија“, поручили су из ДСС-а.

Они су још додали да Српски народ, грађани Војводине и Демократска странка Србије неће дозволити одлазећој покрајинској власти да од северне српске покрајине направи ново кризно жариште и средство за дестабилизацију државе Србије.

 

 
ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here