Насловна Друштво Војска Србије помаже завејаном становништву

Војска Србије помаже завејаном становништву

1
ПОДИЈЕЛИ

Инжињеријске јединице Копнене војске Србије од раног јутра ангажоване су на пружању помоћи становништву у отклањању последица елементарних непогода изазваних снијежним падавинама и јаким вјетром, саопштило је Министарство одбране Србије а пренио „Танјуг“.

Како наводи овај медиј, механизација Треће бригаде Копнене војске учествује у рашчишћавању путева и саобраћајница помажући становништву које је завејано у снијежним наносима у околини Ниша. Општина Сјеница прогласила је ванредну ситуацију због снијега који без престанка пада пуних 48 сати праћен олујним вјетром, а према ријечима замјеника предсједника општине Микаила Каличанина 103 села су блокирана и одсјечена од свијета, а на појединим мјестима сметови достижу до четири метра.

„Припадници Војске Србије, који на југу Србије помажу у рашчишћавању путева, спремни су и за додатно ангажовање, уколико то буде потребно,“ изјавио је  министар одбране Србије Зоран Ђорђевић, током обиласка Заједничких снага војске и полиције на граници према Бугарској. Заједничке снаге су организоване током љета прошле године како би се боље заштитила граница Србије и Бугарске од нелегалних улазака миграната након затварања тзв. балканске руте и борби против кријумчарења људи.

„Тренутно у Копненој зони безбедности, на граници са Македонијом, и овде на граници са Бугарском сви путеви су проходни. Војска је ангажована у Нишу и његовој околини, на путним правцима Рујник и Велепоље и у општини Прешево, где помаже локалној самоуправи,“ рекао је министар одбране.

Хладно вријеме најављено је и у следећим данима, са температурама које ће се спуштати од -25 степени.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    pomažite braći. a MNE ima ministra vojske a vojnike nema. niko ne spominje gdje poleće ona gospođa ministarka s 2 prezimena kao pevaljka

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here