Насловна Насловна Војници Бугарске одбили да на вежби НАТО пуцају у мете које су...

Војници Бугарске одбили да на вежби НАТО пуцају у мете које су им „личиле на Русе”

4
ПОДИЈЕЛИ

Нема баш у НАТО идиле коју алијанса „продаје” о себи, то се открило на једној вежби њених снага за брзе интервенције Нобле Јумп, која је одржана у Румунији. Тада је дошло до својеврсног скандала. А није ни случајан ни мали, колико год тако на први поглед изгледао.

Бугарски војнички контигент – заједно са својим официрима – категорички је одбио да пуца на мете које су „личиле на руске војнике”!

Бугаре су покушали да убеде: да им се само чини да мете „личе на Русе”. Објашњавали су им да су мете прављене од рекламних паноа и да, напросто, оно што је на њима било није префарбано.

Ово би подразумевало да су на паноима били приказани руски војници. А шта ће они на НАТО паноима – и није тако тешко замислити.

Било како било, Бугари су све одслушали и одбили да пауцају у мете „са ознакама које су личиле на руске”.

То је присилило руководство вежбе да – после консултација и са Бриселом – префарба мете. Чак и да се извини припадницима бугарског контигента.

Питања овог типа нису баш сасвим коректна, па ипак: шта мислите – да ли би се „пуцању у Русе”, да су се нашли на месту Бугара, успротивили војници Црне Горе?

Извор: Факти 

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Au tesko pitamje.Bugari su jedina drzava koja je zvanicno zatrazila pripajanje SSSR-u.Mislim da ipak ni vojska CG nebi pucala ni u metu.

 2. 0
  0

  Бугари су унијели у ЕУ Ћирилицу, која се поштује, користи, па и на кованим новчаницама исписује. Свако поштује оног ко има наслеђе. Ови га немају, само звече о црногорству, ништа не поштују и нико их не поштује. Не би зачудило, да они како то знају и умију уз помоћ неког Растодера устврде да смо ми у 1000-годишњем нептијатељству са Русијом и да нађу оправдање да пуцају у поменуте мете. Тешко је са тим људским биједама битисати, а камоли разговарати. Ти су после рата пуцали и на сопствене цркве. Што прије се од њих дистанцирати и одвојити, па нека траже себи полтронско, просјачко друштво. Хвала Трампу што их је једним гестом оголио до кости.

 3. 0
  0

  Пуцали су дукљани у саме себе, додуше метком одложеног дејства, а не да не пуцају у војнике Руске армије…Очеве и мајке су већином побили током 2 св. рата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here