Насловна Политика Војислав Шешељ: Милошевић је херој, место му је у Алеји Великана

Војислав Шешељ: Милошевић је херој, место му је у Алеји Великана

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да је дужност државног врха да ода почаст Слободану Милошевићу коме је, како је оценио, место у Алеји великана.

Seselj na grobu

У Пожаревцу је обележено девет година од смрти бившег председника Југославије, потом и Србије Слободана Милошевића који је умро на данашњи дан пре двете година, у пртворској јединици Хашког трибунала.

Лидер радикала је истакао да се са Слободаном Милошевићем није слагао јер су били на различитим странама, али да су се у Хагу спијатељили јер су се и тамо, заједно, како је рекао, борили за Србију.

Шешељ, који је у Пожаревцу дочекан овацијама, нагласио је да је први пут данас био на гробу Слободана Милошевића који је, како је оценио, херој и треба да буде у Алеји великана.

Гроб Слободана Милошевића, испод липе у дворишту породичне куће, у Немањиној 41, данас је обишла и његова снаја Милица Гајић, супруга Марка Милошевића, са Милошевићевим унуком Марком.

Делегацију Социјалистичке партије Србије предводио је Милутин Мркоњић, а осим њега био је Слободан Јовић, председник Градског одбора СПС Пожаревца.

,,На жалост, догодило се што је предвиђао Слободан Милошевић 2000. године. Све што је рекао остварило се. Србија не живи боље, као што је обећавано, губи суверенитет, а они који су били уз Милошевића док је био жив, сада окрећу леђа његовој породици“, рекао је Милутин Мркоњић.

Он је закључио да су сви важни људи из СПС сада у Пожаревцу.

Јутрос је међу првима, гроб обишао лидер Покрета социјалиста и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александрар Вулин.

,,Србија не сме да заборави Милошевића који је изабран демократским изборима. У демократским друштвима нема грешака, али је Слободан Милошевић погрешне пријатеље бирао“, рекао је Вулин.

На помену је продавана књига Слободана Антонића „Још није готово“.

На помену је био и бивши директор РТС Драгољуб Милановић, бивши директор Политике Хаџи Драган Антић, Владимир Кршљанин из удружења Слобода, бројне делегације и појединци из република бивше Југославије.

На челу делегације СРС која је посетила гроб Слободана Милошевића био је Војислав Шешељ који је рекао да је дошао да положи венац и да се поклони сенима српског председника Слободана Милошевића и да је срамота за Србију да се једном хашком јунаку не одају државне почасти а одају се криминалцима и мафијашима, издајницима попут Зорана Ђинђића.

vojislav-seselj-grob-1

,,Ово ми је први пут да долазим на његов гроб и ми смо у Хагу били саборци, пријатељи и потресен сам јер је срамота за Србију да се једном хашком јунаку не одају државне почасти а одају се криминалцима и мафијашима, издајницима попут Зорана Ђинђића. Данас је цели џавни врх морао да буде овде јер је он убијен зато што је бранио српске националне интересе. Историја ће тек дати праву оцену улоге сваког од нас у политичким збивањима од деведесетих година наовамо. У Хагу смо постали искрени пријатељи и ја сам поносан на то пријатељство. Остао ми је у сећању као непоколобљив борац који се темељито спремао за своје наступе у судници хашког Трибунала а убили су га у најмању руку непружањем адекватне медицинске помоћи. Гроб Зорана Ђинђића нећу посетити али може се врло лако десити да сутра у 12 часова пошаљем свог заменика Немању Шаровића у Алеју великама Новог гробља у Београду са глоговим коцем у рукама, нагласио је Шешељ. Међу онима који су посетили гроб Милошевића виђене су делегације из Куле, Кучева, Јагодине и других места у Србији.

Више стотина житеља Браничевског округа и Србије као и представници политичких странака и удрушења посетило је данас у Пожаревцу гроб Слободана Милошевића, бившег председника СРЈ, и полагањем венаца и свежег цвећа обележили девету годишњицу његове смрти.

Од представника политичких странака први је венац положио Александар Вулин предсеник Покрета социјалиста истакавши да Србија није заборавила свог првог демократски изабраног председника.

,,Милошевић је грешио приликом избора пријатеља и сарадника али су непријатељи њега непогрешиво бирали. Сваки његов непријатељ био је и непријатељ Србије, истакао је Вулин, који је био у друштву Милорада Вучелића.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here