Насловна Политика Власт у Котору и Тивту зависи од Кривокапића

Власт у Котору и Тивту зависи од Кривокапића

1
ПОДИЈЕЛИ

Уколико дође до раскида владајуће коалиције на државном нивоу, лидер Социјалдемократске партије (СДП) Ранко Кривокапић могао би одговорити рушењем власти у Тивту и Котору, могуће и у Бару.

sdp sa sefom

Док су уз Кривокапића одборници у Котору и Тивту и предсједници одбора Бранко Недовић и Крсто Бошковић, уз бившег потпредсједника Ивана Брајовића су одборници у Подгорици, Никшићу, Пљевљима, Бијелом Пољу и Даниловграду. Брајовић и Вујица Лазовић су недавно напустили странку, због неслагања са Кривокапићем, а уз њих странку су напустили и поједини одборници у Подгорици, Бару, Цетињу и Рожајама, који су најавили да неће враћати мандате.

У случају кризе државне власти, Кривокапић би могао повући подршку ДПС-у у Тивту гдје контролише оба одборника. У том граду владајућа коалиција има 17, од укупно 32 одборника у локалном парламенту.

Повлачењем четири одборника у Котору, Кривокапић би могао да угрози власт коју чини 18 одборника у локалном парламенту од 33 мјеста. Осим четири одборника СДП-а, власт у том граду чине 11 чланова ДПС-а, два одборника Либералне партије и један из ХГИ.

Кривокапић би могао да направи проблеме ДПС-у и у Бару, гдје би владајућу већину могао да остави са два одборника мањка. ДПС би у том случају подршку могао да тражи међу два одборника коалиције Бошњака и Албанаца, али и независним одборницима што му је, како показује искуство, постала пракса.

Расцјеп у СДП-у неће угрозити власт у Подгорици, јер су предсједник скупштине Ђорђије Сухих и одборник Дамир Шеховић напустили странку и остају везани за ДПС, као и Мунир Реџовић од којег зависи  власт у Пљевљима.

Док СДП не може угрозити власт у Бијелом Пољу јер ДПС и БС имају већину, Брајовић контролише и четири одборника у Никшићу, као и троје од одборника у Рожајама, гдје је СДП у власти са БС.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Уколико дође до раскида владајуће коалиције на државном нивоу, лидер Социјалдемократске партије (СДП) Ранко Кривокапић могао би одговорити рушењем власти у Тивту и Котору, могуће и у Бару.

    Rusenjem vlasti uslovljeno je radnim mjestima tako da je to veliki znak pitanja da li smije Ranjo da na to pomisli ,jer svi znaju ko je gazda,ostaje mu da cuti i ljubi skute gospodaru u protivnom nek ide i organizju Cucku jeku.
    Nasi biricai su poltroni tu nema price 70% stanovnistva je spremno ovako ili onako da glasa vlast bez obzira na nacionalnost i vjeru,prvo prkno pa obraz,da nije tako nebi ovo bila poslednja komunisticka zemlja u Evropi.Ako izbora i bude sto nije za iskljuciti tamo ce ta stranka prva netati sa politicke scene,i ako Djuknovic hoce on to moze sjutra uraditi,svi oni koji su birali Ranja ce birati Mila pod uslovom da nekada Rankovim podajnicim obezbijedi stalno radno mjeto u luci arodromimia i tako redom,ne mozes ni cistacica biti ako nijesu bio za jednog o d ove dvoice,cak su se i Japanci tome nepisanom pravilu pokorili,ko zeli da radi u Industriju Lezaja taj mora na kadrovsku komisiju koju opet kontrolise DPS,dakle jedni ili drugi su svoje glasove tako osvajali do sada,ne vidm razloga da od te prakse i sada odstupe,zemlja nedodjija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here