Насловна Политика Власт у Колашину пред колапсом

Власт у Колашину пред колапсом

1
ПОДИЈЕЛИ

Шеф одборничког клуба СНП-а у колашинској Скупштини Миљан Булатовић саопштио је да више неће да подржава коалицију на власти, којој замјера да ништа није урадила сем што је закрпила неколико рупа.

Владајући локални савез чине ДФ, СДП и СНП. Од 31 одборника у локалном парламенту ДФ, СНП и СДП сада ће, без Булатовића, имати 14 одборника. Предлоге одлука извршне власти до сада су подржавали одборник Демократа Владимир Мартиновић и Демоса Неда Богавац.

С обзиром на то да ДПС има 10, Група бирача (ГБ) 3, а у парламентарној већини није више Никола Меденица (СД), странке које су у власти имају свега једног одборника више, у односу на опозицију.

Булатовић остаје у партији, задржаће одборнички мандат, али ће поднијети оставку на функцију предсједника одборничког клуба.

Ту одлуку донио је због неслагања са начином на који колашинска власт спроводи систематизацију радних мјеста у локалној управи, а нарочито у Служби заштите и спасавања, у којој је и он запослен. О свему је, тврди Булатовић, јуче обавијестио и лидера СНП-а Срђана Милића. „Колико сам разумио, он је уважио моје разлоге. Објаснио сам да не могу више да подржавам самовољу челника извршне власти, прије свих, предсједнице Општине Жељке Вуксановић. Свјестан сам да је неопходно да се вишак радника отпусти, али на законит начин и уз коректне услове”, каже Булатовић.

Он је незадовољан и понашањем предсједника ОО СНП-а и потпредсједника Општине Ђура Милошевића, за кога тврди да скоро пола године неће да закаже сједницу одбора. “Као и многи чланови колашинског СНП-а осјећам се превареним, јер ништа није наговјештавало да би на сличан начин владајућа коалиција могла да се понаша. За двије године власти највећи инвестициони домет им је крпљење 20 рупа на градским улицама“, казао је он. Милошевић јуче није желио да коментарише Булатовићеве оптужбе.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here