Насловна Политика Власи: Харадинај ће тражити од Црне Горе нове разговоре о разграничењу

Власи: Харадинај ће тражити од Црне Горе нове разговоре о разграничењу

1
ПОДИЈЕЛИ

Косовски политички аналитичар Азем Власи оцијенио је да ће новоизабрани премијер његове земље Рамуш Харадинај вјероватно тражити од Црне Горе да поново разговара о разграничењу са лажном државом Косово.

Харадинај је, подсјетимо, одмах по ступању на „премијерску функцију“ распустио комисију за демаркацију границе са Црном Гором и поставио Шпејтима Булићија на мјесто шефа новог тима који ће се бавити разграничењем.

Власи сматра да је очигледно да Харадинај као нови „премијер“ хоће да створи себи одступницу да се са косовке стране још једном изврши ревизија линије разграничења са Црном Гором.

„Претпостављам да ће он са налазом нове комисије, за који очекује да ће потврдити његове раније тврдње да је Косово* претходним разграничењем изгубило дио територије, тражити од црногорске стране да још једном евентуално разговарају о том питању, а да ће се након тога и дефинитивно ставити тачка на питање демаркационе линије двије државе“, рекао је Власи за портал Аналитика и додао да Харадинајев потез неће утицати на добросусједске односе Црне Горе и Косова*.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here