Насловна Друштво Влајић: Нико од 40 сведока не терети Ивановића

Влајић: Нико од 40 сведока не терети Ивановића

0
ПОДИЈЕЛИ

Адвокат Оливера Ивановића, Небојша Влајић, каже је да је задовољан досадашњим током суђења јер нико од четрдесет сведока не терети његовог брањенка.

oliver ivanovic

Како наводи, за злочине над албанским становништвом лидера грађанске иницијативе “Слободан, демократија, правда” не оптужује ни заштићени сведок „X“.

„Изјаву је до сада дао један од два заштићна сведока и сви су имали прилику да чују да ни он ни на који начин није окривио Оливера Ивановића“, рекао је Влајић агенцији Бета.

Он је додао „да су сви у судници могли да чују да је његово сведочење у потпуности потврдило оно што је одбрана тврдила од самог почетка, а то је да Оливер Ивановић нема, нити може имати никаве везе са догађајима који су предмет оптужбе“.

Влајић је истакао да је испитивање другог заштићеног сведока заказано за 28. јул и предвиђено је да траје четири дана. Он је додао да је заштићени сведок познат и оптуженима и њиховим браниоцима.

„Његово име и идентитет открио нам је јавни тужилац и суд је укинуо његову анонимност у односу на окривљене и браниоце али је он остао анониман за јавност“, рекао је Влајић.

Он није желео да коментарише тврдње да многи у Косовској Митровици знају ко су заштићени сведоци.

„Ја то не могу да коментаришем, и сам сам то чуо, али свако има право на своје мишљење, а ја сам као бранилац дужан да се држим упутстава суда и да о томе не говорим“, рекао је Влајић.

На питање шта очекује од сведочења другог заштићеног сведока Влајић је казао да очекује оно што очекује од сваког сведока „а то је да говори истину и само истину и то је оно што је сваки сведок дужан на основу закона“.

Оливер Ивановић ухапшен је 27. јануара прошле године, а оптужен је за најтежа кривична дела почињена против албанског становништва 1999. и 2000. године.

Он се као и остала четворица оптужених Срба изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here