Насловна Друштво Владика Јован: Председник Николић се уврстио у ред владара Србије које ћа...

Владика Јован: Председник Николић се уврстио у ред владара Србије које ћа покољења памтити

0
ПОДИЈЕЛИ

Tomislav-Nikolic4-700x417

У родном мјесту предсједника Томсилава Николића 15, октобра освештан је темељ храма Светог великомучиника Димитрија, који ће бити изграђен на имању и средствима српског председника, а пројекат је новосадског архитекте Николе Реље преноси Танјуг.

,,Са дуго очекиваном радошћу истичемо да је господин Николић, од како је Србија постала (самостална) Република, први председник који је смогао снаге да приступи градњи цркве и то у једном, више него тешком времену“, каже владика шумадијски Јован.
У складу са црквеним прописима и договором са Управним одбором епархије Жичке, земљиште и новоподигнути храм ће, по освештењу, бити пренети у власништво Српске православне цркве – Епархије Жичке.

,,На овај начин председник Николић се уврстио у ред оних владара Србије које ће поколења памтити, заједно са онима који су свом народу остављали цркве и задужбине, насупрот оним владарима Србије, који ће остати упамћени по разарању Цркве, и рушењу и затварању цркава и задужбина“, саопштио је владика Јован.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Прво Николић, Вучић и Дачић у име државе Србије изгуравају Србе до прага Тачијевог тора, онда призренски Теодосије са Јањићем намамљује своју паству да у Тачијев тор уђе, онда патријарх Пећки то запечаћује директивом, изреченом у име неконсултоване Српске Цркве, да то обавезно учини, и на крају шумадијски Јован узноси славопојке велеиздајништву. Земљо, отвори се! До чега дођоше наши епископи!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here