Насловна Политика Владика Григорије затражио међународну арбитражу о Суторини

Владика Григорије затражио међународну арбитражу о Суторини

7
ПОДИЈЕЛИ

vladika Gligorije

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије упутио је властима Босне и Херцеговину 15. јануара иницијативу за међународну арбитражу око дијела јадранске обале у близини Игала у Црној Гори.

Владика Григорије је такву изјаву дао телевизији БН из Бијељине.

Владика Григорије тврди како тај дио територије треба да припадне БиХ.

Познато је да не постоји ниједно залеђе тако близу мора, а да нема и излаз на море. У БиХ то неће чинити свађом, већ правним поретком“, изјавио је владика Григорије.

Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине одгодио је изјашњавање о Резолуцији о Суторини до окончања јавне расправе коју би Уставноправна комисија тог парламента требало да организује до 27. фебруара.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Visokopreosvesteni vaša incijativa o izlazu na more nije isto što i eparhiska granica,prema tome to je stvar B i H i Republike Srpke i Milorada Dodika, a pošto se vi sa gospodinom Dodikom vidjate to neka on zatraži od gospodina Djukanović razgraničenje,koje koliko znam nije zavšeno ni sa Hrvatskom.

 2. 0
  0

  Prvo su Crnogorci Boki Kotorskoj uzeli Budvu i Pastrovice, pa onda Crnogorci i Hrvati uzese Boki Pontu Ostru i sada Federacija BiH oce da uzmu i Sutorinu i njeno zaledje.
  Nazdravlje nam Bokelji!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here