Насловна Издвојено Влади не смета плагијат: Реформу не угрожава грешка појединца (ВИДЕО)

Влади не смета плагијат: Реформу не угрожава грешка појединца (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Свеобухватна реформа система образовања не може бити никако доведена у питање евентуалним процедуралним пропустима појединаца – казали су данас из Владе Црне Горе поводом скандала преписивања курикулума од хрватских колега.

”У оквиру дискусије оцијењено је да свеобухватна реформа система образовања, која подразумијева измјену више закона и имплементацију рјешења захваљујући којима су, међу осталим, уведене бесплатне основне и мастер студије, реформисан модела студирања и финансирања Универзитета Црне Горе, формиран посебан фонд за најбоље ученике и наставнике, створене претпоставке за реализацију дуалног образовања, не може бити никако доведена у питање евентуалним процедуралним пропустима појединаца. Влада је подржала најаву Министарства просвјете да затражи од Завода за школство пуну информацију о случају поклапања дијела текста црногорског и хрватског курикулума и да о томе информише Владу на наредној сједници”, казали су у Влади.

Стручна и укупна јавност у Црној Гории оштро је критиковала сскандал у коме је Завод за школство преписао добар дио хрватских наставних планова и програма. Уље на ватру долива чињеница да курикулум који је преписан није одобрен од стручне јавности у Хрватској, а хрватска јавност изнијела је жестоке критике поводом појединих предлога спорног курикулума, наводећи да предложена лектира позива ђаке на блуд.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here