Насловна Политика Владета Костић: Заједница српских општина улази у Устав Србије

Владета Костић: Заједница српских општина улази у Устав Србије

3
ПОДИЈЕЛИ

Vladeta-Kostic

Владета Костић, предсједник Грађанске иницијативе „Српска“ која је на минулим локалним изборима на Космету освојила највећи број одборничких мандата у српским срединама, казао је да ће Заједница српских општина (ЗСО) која ће бити формирана након другог изборног круга на Косову и Метохији своје мјесто ускоро добити и у Уставу Србије, чиме ће се отклонити и формалне препреке за наставак финансирања српских инцституција из Београда.

Он је рекао да такозвани „Устав Косова“ не познаје институцију под именом Заједница српских општина, а бриселски споразум апсолутно не забрањује на било који начин држави Србији да Косово и Метохију третира као своју територију.

Истина, казао је он, споразум из Брисела не спречава ни Албанце да КиМ доживљавају као своје, јер је циљано, прилично тросмислено писан, „али је тренутно од свега најважније да се изборимо за опстанак Срба у покрајини“.

  • Ниједно радно мјесто на Космету које тренутно финансира држава Србија неће бити укинуто. Просвета, здравство, сектор пољопривреде и просторно планирање у српским општинама на Космету финансираће се из буџета Србије, и то не смије нико да има дилему, јер иза тога стоји Влада у Београду, која нас подржава и која је гарант опстанка Србије на Косову и Метохији – истакaо је Костић гостујућући у емисји „Договор“ косметске Телевизије „Центар“.

Костић је рекао и да је несумњиво да је на Косову и Метохији након првог круга локалних избора, направљен “тектонски поремећај на политичкој сцени“.

  • Ми смо доказали да смо најјачи и најбитнији политички фактор Срба на Косову и Метохији – казао је лидер “Српске“, уз напомену да Приштина свим снагама опструира бриселски споразум, о чему свједочи и покушај привремених институција у покрајини да Заједницу српских општина сведу на четири општине на сјеверу, што им није пошло за руком, јер ће ово тијело косметских Срба обухватити десет општина.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Друг Дачића и Вучића није објаснио у чији ће се буџет сливати новац од пореза и акциза, као и убране царине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here